Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Starts labā noskaņojumā

Ar uzvaru ULEB Eiropas kausa grupu turnīru sākuši VEF Rīga basketbolisti, kuri otrdien savā laukumā ar 80:74 pārspēja Grieķijas PAOK. Panākums ļauj cerīgi gaidītu turnīra turpinājumu, taču jāatceras, ka izšķirošās cīņas vēl tālu priekšā.

Spēlē, kurā, pēc VEF trenera Ramūna Butauta vārdiem, bija jāuzdod toni visai Eiropas kausu sezonai, spēcīgu pirmo akordu deva eksplozīvie Dairis Bertāns un Kērtiss Miledžs. Pirmais jau pirmajās sekundēs realizēja trīspunktu gājienu, bet otrais pēc pārķertas piespēles izprovocēja PAOK basketbolistu nesportiski pārkāpt noteikumus. Notikušais ievadīja vēl vienu vefiešiem patīkamu tendenci - pretinieku spēlētāji strauji krāja individuālos pārkāpumus, krietni saistot galvenā trenera Anastasiusa Markopulosa rokas. Jau pirmās ceturtdaļas vidū ar trešo piezīmi uz rezervistu soliņa nosēdās masīvais amerikānis Markuss Gorī, otrās ceturtdaļas sākumā ceturtais pārkāpums tika fiksēts arī slaidajam Eftimiam Cakalerim. Abās pirmā puslaika ceturtdaļās viesi agri sakrāja piezīmju normu, tāpēc VEF bieži tika pie viegliem punktiem no soda metienu līnijas.

Līdzīgi kā grieķu nacionālajā dejā sirtaki, PAOK basketbolisti pēc lēnīga sākuma pamazām uzņēma tempu un drīz vien rīdziniekus panāca. Par turpmākās cīņas spraigumu liecināja tas, ka pirmo 15 minūšu laikā komandas septiņas reizes paguva apmainīties ar vadību, bet deviņas reizes tablo vēstīja par neizšķirtu rezultātu. Puslaika beigās VEF izdevās pārņemt iniciatīvu un iegūto nelielo pārsvaru ar nedaudziem kritumiem noturēt līdz pat galam. Pavisam droši par diviem punktiem rīdzinieki gan varēja būt vien pašās beigās, kad pēc vairākiem Kērtisa Miledža tikai viņam raksturīgiem sologājieniem izdevās pirmo reizi panākt plus 10 (76:66), un galotnē atlika tikai noturēt iegūtās priekšrocības. «Ļoti gribējām šodien parādīt labu sniegumu, lai reabilitētos par smago zaudējumu iepriekšējā spēlē [Vienotajā līgā ar BC Ņižņijnovgorod]. Protams, gribējās uzvarēt ar vēl lielāku pārsvaru, taču PAOK ir ļoti laba komanda, kas cīnījās līdz galam visas 40 minūtes,» sarunā ar Dienu Miledžs neizcēla savu lomu gūtajā panākumā. «Es tikai centos spēlēt savu spēli, un prieks, ka tā palīdzēja uzvarēt.» Miledžs norādīja, ka ir patīkami turnīru sākt ar uzvaru, jo tik īsā apakšgrupas izspēlē izšķirošs var būt katrs panākums - īpaši svarīgi tāpēc uzvarēt visās mājas spēlēs. «Šodien labi nospēlējām aizsardzībā, izpildījām spēles plānu un nezaudējām koncentrēšanos līdz pat finālsvilpei,» panākuma stūrakmeņus uzskaitīja saspēles vadītājs.

Priecājoties par veiksmīgo turnīra sākumu, nevajadzētu aizmirst, ka priekšā ir vēl piecas grūtas spēles. PAOK rīdziniekiem ir šķietami parocīgākais pretinieks grupā, tāpēc nojaušams, ka spēle ar Grieķijas komandu savā laukumā bija visvienkāršākā. Jau nākamnedēļ izbraukumā VEF Rīga basketbolistus gaida vēl viena atkalredzēšanās ar komandas bijušo treneri Rimu Kurtinaiti un viņa vadīto Maskavas apgabala Himki. Krievijas klubs otrdien vēlu vakarā viesos spēlēja ar Francijas Šolē Basket.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

VEF Rīga 80
PAOK 74

(23:23, 45:44, 65:57)
ULEB Eiropas līgas 1. kārta
VEF PAOK
Janičenoks 5 Gidenss 17
K. Bērziņš 5 Gorī 16
Miledžs 18 Dikudis 12
Simss 19 Raits 11
Bertāns 14 Gianakidis 2

Rezervisti
Perijs 6 Stigerss 5
Valters 2 Kalampokis 9
Kavaļausks 11 Kalles
Keins Cakaleris
Kalampaks 2
Statistika
25/39 2 p. 23/46
2/14 3 p. 5/12
24/32 1 p. 13/22
34 atlēkušās 30
8 piespēles 10
6 pārķertās 7
14 kļūdas 11

22.XI Himki - VEF Rīga

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Elektromobiļu īpašnieki lielāki piesārņotāji

Elektrības darbinātu automašīnu īpašniekiem patīk padižoties ar vides apziņu un dabai draudzīgiem pārvietošanās paradumiem. Taču Somijas zinātnieku pētījums sarūpējis pārsteidzošus rezul...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?