Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +6 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 27. decembris
Inita, Elmārs, Helmārs

Tādas putras vēl nebūsit ēduši

Līdzās citām svinamām dienām pasaulē tiekot atzīmēta arī Putras diena - 10. oktobrī. Par godu tai šonedēļ līdz 13. oktobrim Latvijā labākajos restorānos notiek putras nedēļa. Tās mērķis ir veidot jaunas putras ēšanas tradīcijas un popularizēt putras kā mūsdienīgu ēdienu, tā mainot uzskatu, ka putra ir vienveidīga un nepievilcīga.

Putras nedēļā ar šefpavāru speciāli izstrādātām graudaugu ēdienu receptēm piedalās restorāni Benjamiņš, Burkāns, Fazenda, Neiburgs, Olīve, Teātra bārs, Garāža, C.U.T., Esplanāde, Piramīda un Berga bazāra tirdziņš. Apmeklējot šos restorānus, ikviens var nogaršot interesantas un gardas graudaugu putras, kā arī citus graudaugu ēdienus.

Taču tikpat gardas putras varat pagatavot arī paši mājās. Iedvesmai restorāna Neiburgs šefpavāra Tomasa Godiņa receptes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Polenta ar čoriso desu un cietā siera čipsi

Sastāvdaļas: 1 daļa polentas (kukurūzas) putraimu, 1 daļa ūdens, 2 daļas piena, sviests, sarkanie sīpoli, čoriso desa, cietais siers
1. Uzvāra ūdeni ar pienu, pievieno sviestu, sāli, cukuru, pieber polentu. Maisot vāra 6-7 minūtes.
2. Pannā karamelizē sīpolus - viegli apcep, pievieno cukuru vai medu un sarkanvīna etiķi. Apcep arī desu.
3. Lai pagatavotu čipsus, sarīvētu sieru uzklāj uz cepampapīra, uzkaisa pētersīļus, uz 8 minūtēm liek līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī.
4. Sīpolus, desu, siera čipsus kārto uz siltās putras, pārslaka ar dažām lāsēm olīveļļas vai lazdu riekstu eļļas.
5. Ja putra paliek pāri, apcep pannā un ēd ar lasi.

Mannas biezputra ar smiltsērkšķu čatniju un kara

Sastāvdaļas: 1 daļa mannas putraimu, 3 daļas piena, sviests, smiltsērkšķu čatnijs (pikants ievārījums, kam pievienots nedaudz gaišā balzametiķa), ābols, medus
1. Uzvāra pienu, ieber tajā mannu, maisot vāra 6-7 minūtes, pievieno sviestu, sāli, cukuru.
2. Pannā izkausē medu, cukuru un karamelizē smalki sagrieztu ābolu. Uz mannas putras kārto ābola gabaliņus un čatniju.
3. Ja putra paliek pāri, ēd aukstu ar kādu saldo mērci.

Rīsu biezputra ar grauzdētiem lazdu riekstiem, ķi

Sastāvdaļas: 1 daļa rīsu pārslu, 2 daļas piena, sviests, nesālītas pistācijas, gabaliņš ķirbja, medus
1. Uzvāra pienu, ieber rīsu pārslas un maisot vāra 5 minūtes. Pievieno sviestu, sāli, cukuru.
2. Lai pagatavotu ķirbja biezeni, sagriež ķirbi kubiņos, pārkaisa ar sāli un pipariem, pārklāj ar foliju, liek līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī. Kad ķirbis kļūst mīksts, sablendē.
3. Pannā izkausē medu, liek tajā plānas ķirbja šķēlītes, sautē, līdz mīkstas. Līdzās karstai rīsu putrai liek ķirbju biezeni, karamelizēto ķirbi un apgrauzdētas pistācijas.
4. Ja putra paliek pāri, sajauc ar rīvmaizi, veido nelielas bumbiņas un apcep.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?