Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Taurenis nes čiekuru

«Šāvām šampanieti!» smej Meldra Tīģere, atceroties to pēcpusdienu, kad uzzināja par meitas Madaras (8) iegūto 3. vietu Japānas rīkotajā Pasaules bērnu zīmējumu konkursā. Lai arī pirmās trīs vietas ieguvuši vairāki simti bērnu, tas nemazina prieku, saka Meldra, kad viesojamies pie Tīģeru ģimenes Ķekavā.

Netiecās uz medaļu

Tā kā šoreiz visa uzmanība tikusi Madarai, mazā māsa Agnese nedaudz uzmetusi lūpu. «Teicām viņai - bet tev izdosies ar dejošanu, dziedāšanu,» saka mamma Meldra. Kamēr viņa runā, Madara rātni sēž un skripšķina kārumus. Kad ieminos, vai zvaigžņu stunda nav sabojājusi meiteni, Meldra saka: «Viņa nezināja, ka zīmē konkursam. Vienkārši izlika sevi uz papīra.» Turklāt naudas balvas vai ceļojuma uz Japānu nebūs. Rudenī Ķekavas Mākslas skolas pasniedzēji Madaras zīmējumu nosūtījuši uz Japānu. Madara, tu zini, kur ir Japāna? Meitene domā. «Japāna krīt nost no zemeslodes,» viņa secina.

Mākslas skolā Madara mācās trešo gadu. «Rokas ir grūti uzzīmēt, pārējo ne,» Madara stāsta, ka lielākoties nozīmē no grāmatām, retāk izdomā pati. «Kas te domāts?» skatoties kādu zīmējumu, vaicā mamma. «Tas ir taurenis, tikai sakļautiem spārniem. Viņš nes čiekuru.» Madara vēl paskaidro, ka taurenis spārnus nav izpletis, bet stāv profilā.

Patīk zilā krāsa

«Madara ir pareizs bērns,» saka mamma, kad vaicāju, vai meita pastrādā kādu stiķi. Madara zem galvas būvē «mājas», lasa, dejo tautasdejas, slēpo. No multenēm patīk animācija, piemēram, Sūklis Bobs Kvadrātbiksis un par Ben 10, kur svarīga loma ir citplanētiešiem. «Vēl man patīk lēkāt pa batutu. Garšo avenes,» tā Madara. Un kā čipsiem, datoru? Mamma teic, ka liegti netiek, taču dozēti gan. «Uz Narvesen suņiem neparakstos. Viens ir - pietiek,» smaida Meldra.

Madaras mīļākā krāsa ir zilā. «Rozā ir otra mīļākā krāsa,» Madara precizē, tādējādi «izturot» meiteņu līniju līdz galam. Meldra stāsta, ka no rozā grūti izvairīties, jo, pērkot meitai apģērbu, zilas drēbes atrast tikpat kā nav iespējams. Visapkārt rozā.

«Piekrītu, ka bērnos vecāki realizē savus sapņus,» mamma stāsta, ka reiz aizvedusi meitu uz mākslas vingrošanu. Madara raudājusi. Meldrai bērnībā vingrošana nespīdēja, jo viņa auga daudzbērnu ģimenē. Mamma teikusi: «Palaidīs uz pulciņu vienu, visus vajadzēs.» Atceroties sevi tajā vecumā, atmiņas Meldrai nav tās skaistākās. Dzīvojusi internātskolā, jo tolaik tam bijuši daudzi plusi: brīvpusdienas, mammai pēc darba vakarā brīvas rokas. «Nenosodu mammu par to.» Tāpēc Meldra kopā ar vīru Uldi grib bērniem dot skaistu bērnību. Madarai nav obligāti jāauklē mazākā māsa un brālis. «Arī uz ravēšanu nespiežu. Pavasarī Madara pati gribēja puķes. Ravēja, laistīja,» stāsta Meldra, kura pēc izglītības ir dārzniece.

Tīģeru uzvārds esot rets. Labajos laikos ģimene palīdzējusi Tīģeru mājas tapšanā Rīgas zoodārzā, nedaudz tai noziedojot. Tīģeris taču! Nesen arī «mazie tīģerēni» uzaicināti pie Tīģeru mājas atklāt ledus skulptūru izstādi. Jo šis taču ir Tīģeru gads.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?