Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Top iestrādes nākamajai sezonai

Trīs dienas bija maksimums, ko varēju nodzīvot mierā. Gribas kaut ko darīt - Vankūveras olimpisko spēļu vicečempions skeletonists Martins Dukurs jau nopietni ķēries klāt nākamās sezonas iestrādēm. Ledus Siguldas trasē vēl turas, un tas ir jāizmanto tehnikas testēšanai.

Kanādā nopirktas līdzšinējā sāncenša Džefa Peina slieces, jo viņš beidz aktīvās gaitas skeletonā. «Vēl jāpielāgo kamanām, un tad varēs notestēt,» atzina Martins. Viņa brālis Tomass piebilda: «Turam ausis vaļā. Zinājām, ka Peins aiziet un plāno inventāru pārdot. Pieteicāmies pirmie, un tagad viss labākais ir mums. Būs lielāka materiālā bāze, būs ar ko vairāk salīdzināt. Gribas būt solīti priekšā konkurentiem, jācenšas mukt prom. Ja būs kas ļoti labs, noderēs, ja ne - pārdosim tālāk.»

Tomass norādīja, ka ar vienu pirkumu var nošaut divus zaķus - iegūt labu tehniku un neļaut pie tās tikt konkurentiem. Martins atzina, ka galvenie konkurenti tehnikas attīstībā joprojām ir solīti priekšā un par apsteigšanu šajā aspektā runāt pāragri. «Tuvojamies Kanādai, taču vāciešiem gan vēl ne. Viņi vēl ir priekšā. Taču mēs pēdējos gados esam daudz pielikuši fiziskajā gatavībā. Grūti pateikt, bet varbūt mēs ar brāli vienkārši vairāk trenējamies.»

«Siguldā ledus ir labs, būtu grēks to neizmantot,» brāļu treneris Dainis Dukurs norādīja, ka apstākļi tehnikas testēšanai esot lieliski. Tomass testē kamanas, ko Dainis pabeidza būvēt tieši pirms olimpiskajām spēlēm. Tika konstatēts, ka esot par cietu, tāpēc Vankūverā netika izmantotas. Taču tagad ir pārtaisītas mīkstākas, un pārbaudes braucieni var sākties. «Pareizi darām, ka testējam. Cik tad ilgi gulēsi uz lauriem. Zināsim, kas ir labs, kas ne un ko taisīt vasarā,» Martins grib saglabāt iedibināto kārtību - lai uz sezonas sākumu tehnika ir kārtībā un var tikai gulties un braukt.

Brāļi bija vizītē Šveicē pie viena no atbalstītājiem Sika (starptautisks uzņēmums ar vairāk nekā 100 gadu pieredzi. Sika ir visai plašs darbības spektrs, piemēram, ražo celtniecības materiālu piedevas - I.K.) komandas vadības. Galvenais ieguvums ir 30 000 eiro prēmija trenera algošanai. «Uz visu sezonu labam skeletona trenerim tas nav daudz,» sacīja Martins, taču atspaids būšot jūtams. Ievērojami mazākas prēmijas par sekmīgo sezonu saņēmuši arī paši. Iespējams, trenera pienākumus turpinās veikt vācietis Matiass Bīdermanis, kurš esot ļoti apmierināts ar sadarbību.

«Sika ir apmierināts ar rezultātiem, tāpēc abi ar Tomasu paliekam komandā. Pārējo nebūs, ņems citus,» Martins norādīja uz pārmaiņām. Esot iecere Pasaules kausa izcīņas sacensības pārveidot, startējot komandām, nevis katram pārstāvot savu valsti. Nodomu veidot komandu kaļot arī brits Kristians Bromlijs. «Ideju vērtēju pozitīvi, jo kausa sacensības nevienam nav vajadzīgas. Kritēriju izpildei visur skatās pasaules un Eiropas čempionātus. Ar komandu startiem kausa sacensības varētu atdzīvināt.»

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?