Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Trūkst plaša skata

Aldis Bite

Reizēm satiksmes negadījumi notiek vietās, kur, no satiksmes organizācijas aspekta vērtējot, ļoti būtisku trūkumu nav, tomēr nepilnības vērojamas.

Stabu iela rīdziniekiem zināma kā vienvirziena satiksmes artērija, kurā atrodas dažādas valsts un privātā valdījumā esošas ēkas.

Stabu ielā abās brauktuves malās absolūti likumīgi apstājušies dažādu zīmolu auto. Te arī sākās lielais «bet», kā teica viens no bijušajiem valdības vadītājiem!

Abās malās stāvošo spēkratu dēļ šaurā Stabu iela zaudējusi Rīgai raksturīgo satiksmes ritmu, iegūstot trokšņainās Parīzes vai Londonas centra ielu šaurību un dinamiku, kurā brīdi pa brīdim dzird asāku vārdu pārmaiņu.

«Krustojums, braucot no Ādmiņu ielas, nav pārredzams. Braucējam katru reizi jāriskē, izbraucot uz ielas plūsmā. Autobraucēji neievēro 5 m stāvēšanu no krustojuma, un, pat ja ievērotu, iela no tā pārredzamāka nekļūtu. Mans ierosinājums - uzlikt 10 m «Apstāties aizliegts» zīmes, lai autobraucējiem būtu iespējams iegriezties Stabu ielā, pārliecināties, ka mašīnu nav, un tad pārkārtoties, lai brauktu tālāk,» raksta lasītāja Māra.

Pats šajā krustojumā redzēju avāriju, kurā bija iesaistīts motocikls un automašīna, bet, kurš bija vainīgs, tā arī nesapratu.

Gatavojot šo rakstu, dodos krustojumu «observācijā». Stabu ielā visi likumīgi novietotie auto tiešām lēno T veida krustojumu padara par labā pagrieziena manevram nepārskatāmu.

Interesanti, ka visā 0,5 km garajā Ādmiņu ielā tagad izvietotas zīmes «Apstāties aizliegts». (Zīmīgi, ka ne mazāk bīstams ir otrs Ādmiņu ielas gals. Tur atrodas T veida krustojums ar Ģertrūdes ielu, kuras šaurībā laiku pa laikam starp mašīnām mēģina izspraukties gan kravas auto, gan 1. trolejbuss.)

Jācer, ka situācija uzlabosies līdz ar Ģertrūdes un Daugavpils ielas tuneļa izbūvi zem dzelzceļa. Pagaidām gribas novēlēt likuma sargiem vēl intensīvāk kontrolēt Stabu un Ādmiņu ielas krustojumu un uzstādīt dažas zīmes, kas neļautu aizbarikādēt krustojumu. Citādi drīkst stāvēt krustojumā! Šajā vietā Stabu ielā ir viena josla un pretim braucošo vienkārši nav. Attiecīgi - nevar novilkt nepārtraukto līniju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Bez nosaukuma

Raimonds Volonts
Auto eksperts, autoservisa V4Motors direktors

Pagājušā ziemā, kad ietves malā stāvošo auto dēļ pa Ādmiņu ielu nevarēja izbraukt atkritumu apsaimniekošanas auto, uzrakstījām vēstuli Rīgas domes Satiksmes departamentam. Situācija uzlabojās. Domāju, ka arī minētajā Stabu/Ādmiņu ielas krustojumā cītīgāk jākontrolē situācija. Ja vajag papildu zīmes stāvēšanas aizliegšanai, tās jāizvieto pirms un pēc krustojuma.

Bez nosaukuma

Tālivaldis Vectirāns
Rīgas domes Satiksmes departamenta Satiksmes organizācijas un kustības drošības nodaļas vadītājs

Pērn pēc vairākkārtējām Ādmiņu ielas iedzīvotāju un uzņēmumu vadītāju sūdzībām ceļa zīmes «Apstāties aizliegts» izvietojām šajā nelielajā šķērsielā starp Stabu un Ģertrūdes ielu. Minētajā T veida krustojumā nekādus papildu labiekārtošanas darbus RDSD tuvākajā laikā neparedz. Uzskatu, ka pietiek ar pastiprinātu Ceļu un pašvaldības policijas kontroli.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Provocējošā patiesība

Izaicināt skatītājus un dalīties savās sāpēs un pārdomās ir mērķi, kurus izvirza un sasniedz Vadims Bogdanovs monoizrādē Cilvēks un tirāns.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?