Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Ugunsgrēkā smagi cieš Balvu uzņēmēji

Pārkarstot Jotul ilgdedzes apkures krāsnij, bez pajumtes palikuši un smagus apdegumus guvuši Balvos pazīstami uzņēmēji Ēvalds un Leontīne Dičevi. Gan mediķi, gan ugunsdzēsēji uz ugunsnelaimi ieradušies bez kavēšanās. Notikuma pašā epicentrā bija arī Dienas fotogrāfs Delmi Alvarezs, kas tobrīd gatavoja fotoreportāžu par Balvu neatliekamās medicīniskās palīdzības speciālistu ikdienu. «Es biju aizmugurē. Uzņēmis dažus kadrus, noliku fotokameru sniegā un steidzu palīdzēt. Liesmas bija milzīgas,» iespaidos dalās D. Alvarezs.

Izsaukums uz degošo divstāvu māju pašā Balvu centrā no kaimiņiem saņemts naktī - vienos un piecdesmit astoņās minūtēs. Ātrāk ieradusies neatliekamās medicīniskās palīdzības brigāde, jo izrādījusies ģeogrāfiski tuvāk, līdz nelaimes vietai vien kādi astoņsimt metri. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Balvu daļas priekšnieks Guntis Magone informē, ka divas autocisternas ugunsgrēka vietā ieradās pulksten divos un septiņās minūtēs un turpināja dzēšanu līdz pat pusdienlaikam. «Mūsu postenis ir pilsētas nomalē. Turklāt automašīnām, kas izbrauc, ir nepieciešams laiks, lai uzpumpētu gaisu bremžu sistēmā,» viņš skaidro.

Ēka bijusi sadalīta divās daļās, vienā pusē dzīvoja cietusī Dičevu ģimene, otrā - kāda cita ģimene. Mājas dzēšanu apgrūtinājis tas, ka ēka bijusi siltināta ar ugunsnedrošiem materiāliem, tomēr ugunsdzēsējiem izdevies pasargāt no sadegšanas mājas daļu, kurā dzīvojusi otra ģimene. «Iespējamais ugunsgrēka izcelšanās iemesls ir pārkurināta ilgdedzes apkures krāsns. Ugunsgrēks sācies pirmajā stāvā un strauji izplatījies pa visu dzīvojamo platību. Koka ēkai ir ķieģeļu apdare. Dičevu pusē ēka ir pilnībā izdegusi un vairs nav apdzīvojama,» secina G. Magone.

Abu uzņēmēju 23 gadus vecais dēls Ritvars atminas, ka ap diviem naktī sajutis dūmu smaku. Gan vecāki, gan viņš pats gulējuši otrajā stāvā. Tobrīd pirmais stāvs jau bijis liesmās. Sākumā dēls no degošās ēkas izvilcis māti. «Viņš bija apjucis, piesarkušām acīm un basām kājām,» stāsta fotogrāfs D. Alvarezs. Tēvs pats izlēcis no otrā stāva sniega kupenā. Krītot sasitumus nav guvis, taču gan viņam, gan 58 gadus vecajai Leontīnei apdegumi izrādījušies ļoti smagi. Ātrās palīdzības mediķes Aija un Ņina nogādājušas vecākus Balvu slimnīcas reanimācijā. Ritvars stāsta: «Man tikai rokas apdegušas.»

Balvu domes izpilddirektore Inta Kaļva cietušo ģimeni raksturoja ļoti atzinīgi, sakot, ka viņi iesaistījušies pilsētas saimnieciskajā un kultūras dzīvē, vadījuši savu veikalu, kokapstrādes uzņēmumu un degvielas uzpildes staciju.

Balvu slimnīcas kolēģiem palīgā devušies NMPD operatīvās medicīnas daļas speciālisti no Rīgas, viens no tiem ir apdegumu speciālists, otrs ir reanimatologs, kas specializējies apdegumu ārstēšanā. «Cietušo stāvoklis ir ļoti smags, viņu dzīvībai draud briesmas, un speciālisti no Rīgas kopā ar Balvu kolēģiem lems par turpmāko rīcību, iespējams, pacientus vedīs uz Apdegumu centru Rīgā,» stāsta Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Ilze Bukša.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?