Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Uzņēmēji veido politiku, bet kandidēt negrib

Kustības Par labu Latviju uzņēmēji pirmdien pārpildītā Latvijas Universitātes Lielajā aulā sarīkoja konferenci un pieteica pretenzijas uz lielāku līdzdalību politikas veidošanā, bet neviens no Dienas aptaujātajiem lielajiem uzņēmējiem vēl neizteica gatavību startēt Saeimas vēlēšanās. Tāpēc no viņu pirmās publiskās prezentācijas nekļuva skaidrs, kā tiks īstenoti konferencē izteiktie mērķi, kas vērsti uz labāku dzīvi Latvijā.

Ieva Plaude-Rēlingere sacīja, ka «Latvijai ir jākļūst par izcilāko mazo ekonomiku Eiropā līdz 2020. gadam ar vidējo algu 3000 eiro mēnesī». Kustībā jau ir iesaistījušies un aicinājumu parakstījuši vairāk nekā 3200 cilvēki, kuriem pievienojās arī vairāki pasākuma dalībnieki, aizpildītās anketas iemetot stikla kastē, kuras saturs bija publiski redzams.

Uzņēmēji, kuru veidotajā apvienībā jūnijā gatavojas iesaistīties Andra Šķēles vadītā Tautas partija un Aināra Šlesera pārstāvētā LPP/LC, kuras priekšsēdis, iespējams, ir arī šīs kustības iniciators, sola, ka politiskie līderi «būs tikai vieni no…», bet viņiem nebūs noteicošais vārds lēmumu pieņemšanā. Ekonomista Ulda Oša vadībā arī topot apvienības programma. Taču ne U. Osis, ne Guntis Rāvis, Kirovs Lipmans, Ivars Strautiņš, Atis Sausnītis, Jānis Naglis un vēl vairāki Dienas aptaujātie pasākuma dalībnieki neizteica gatavību atstāt savu biznesu un kandidēt parlamenta vēlēšanās. Uz to «vēl nebija gatavi parakstīties» arī vairāki pašvaldību vadītāji. Tiesa, daži lietoja vārdu «pagaidām», vai, kā Valmieras mērs Inesis Boķis (TP), atrunājās, ka viņam žēl atstāt Valmieru.

Taču apvienības veidotāji ir pateikuši, ka kandidātu sarakstā Saeimas vēlēšanās būs puse uzņēmēju un puse politiķu, bet - ja uzņēmējus pārstāvēs mazāk pazīstami un ne tik pieredzējuši cilvēki, tad var arī neizdoties nodrošināt ietekmes ziņā līdzvērtīgu spēku samēru ar A. Šķēles un A. Šlesera piedāvāto komandu. Jau izskanējis, ka jaunā kustība apvieno lielkapitāla pārstāvjus, ko G. Rāvis Dienai centās apstrīdēt, norādot, ka lielākā daļa sanākušo pārstāv tieši vidējo un mazo biznesu, kuru šī apvienība aizstāvēšot. Viens no kustības līderiem Guntis Belēvičs aicināja finanšu ministru reizi mēnesī Saeimā atskaitīties par budžeta izpildi, bet žurnālistus - dot tribīni tikai tām partijām, kuras spēj sagatavot savu budžeta projektu.

Pasākuma dalībnieku vidū bija TP un LPP/LC biedri, piemēram, Rihards Pīks un Andris Ārgalis (TP), Ivars Kalvišķis un vairāki Saeimas deputāti no LPP/LC, bet nebija ne A. Šķēles, ne A. Šlesera. Konferencē dažādu jomu eksperti piedāvāja kustības redzējumu par valsts attīstību. Viņu vidū bija Jānis Vilnītis, kas no LPP/LC ievēlēts Liepājas domē, sabiedrisko attiecību speciāliste Leonarda Ķestere, bijušais Jaunā laika biedrs, partijas Jaunlatvija līderis Didzis Šmits. Konferenci vadīja LNT žurnālists Ģirts Timrots. Interesi par šo pasākumu bija izrādījis gan bijušais Rīgas mēra preses sekretārs Guntars Kukuls, gan Guntis Vilnītis, kurš ir ZZS biedrs, bet nesen vāca parakstus par savas partijas vadības maiņu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?