Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Uzvarēja garākais soliņš

Izdzīvošanas cīņā par deguna tiesu labāki Latvijas futbola virslīgas finišā bija divi Rīgas klubi: Daugava Rīga un Metta/Latvijas Universitāte. Pirms Latvijas čempionāta pēdējās kārtas sestdien abām Rīgas komandām draudēja palikšana pēdējā vietā jeb automātiska izkrišana no virslīgas sabiedrības. Taču pamest eliti nāksies Gulbenei, kas viesos nenosargāja pārsvaru pār Daugava Rīga, bet 1:1 neizšķirts bija labvēlīgs mājiniekiem.

Jau pirms sezonas bija skaidrs, ka visu laiku garākajā Latvijas čempionātā (iepriekš nekad nav bijis 36 spēļu) daudz ko var izšķirt komandu rezervistu soliņš - cik tas konkurētspējīgs un cik garš. Virslīgas debitanta Metta/LU galvenais treneris Andris Riherts sezonas gaitā rotēja savu starta vienpadsmitnieku neierasti daudz, bieži un drosmīgi. Taču vēl neierastāk virslīgas lejasgala komandām bija tas, ka šīs rokādes biežāk deva labvēlīgu rezultātu.

Arī Jurija Popkova vadītajai Daugava Rīga bija sastāva rotēšanas iespējas. Sezonas ievadā varbūt tās bija mazākas, bet pēc vasaras transferu loga visai plašas. Ne velti sezonas pēdējā spēlē Popkovs atļāvās savas komandas kapteini Vadimu Gospodarju nosēdināt uz beņķa, lai mača gaitā būtu, ar ko pastiprināt spēli. Bet trešajam pretendentam uz izkrišanu FB Gulbene sastāvs bija īsāks nekā konkurentiem. Ja vēl komandu skar savainojumu ligas un futbolistu diskvalifikācijas, nav jābrīnās, ka reizēm Gulbene ja ne gluži saudzējās, tad lieku reizi kāju braucošu ratu spieķos (lasi - asā cīņā) nebāza. Ja nevari uzveikt konkurentu uz meistarības rēķina, bet no cīņas nākas vairīties, tad uz labvēlīgu iznākumu cerēt grūti.

Sezonas izšķirošajā spēlē gan, protams, par saudzēšanos nevarēja būt ne runas. Un mačs Rīgā Gulbenei padevās itin veiksmīgs. Sevišķi otrajā puslaikā, kad pēc japāņa Hideaki Takedas vārtu guvuma gulbenieši izvirzījās vadībā, bet pretinieka centieni atspēlēties izskatījās haotiski un neproduktīvi. Pirms nonākšanas iedzinējos, Daugava Rīga vēl kaut cik apdraudēja Gulbenes vārtus, bet pēc tam Popkova vadīto komandu sasēja atbildības slogs - vai nu jāgūst vārti, vai jāizlido no virslīgas.

Šķita, ka Gulbene pratīs novest iesākto līdz galam, taču laikam jau beigās pietrūka spēka. Dažās nevainīgās situācijās pārkāpti noteikumi, bet Daugava Rīga standartsituācijas prot izmantot lieliski. Četras minūtes pirms pamatlaika beigām Gļebs Kļuškins pēc stūra sitiena izspēles panāca neizšķirtu un glāba savu komandu no izkrišanas.

Tikmēr Metta/LU nepaļāvās uz konkurentu neveiksmēm, bet patstāvīgi nokārtoja sev palikšanu virslīgā. Otro reizi sezonā «studenti» mājās uzveica Liepājas metalurgu - 1:0. Liepājnieki pagaidām nekvalificējas Eirokausiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kārtas Top 5

1. Punktus zaudē visi medaļu tīkotāji
Pēdējā kārtā vēl varēja mainīties sudraba un bronzas medaļu ieguvēji, taču tas nenotika, lai gan punktus zaudēja visi kandidāti.
2. Viens rezervists - ne tāpat vien
Jūrmala spēlē pret Spartaku rezervistos ierakstīja tikai vienu cilvēku - vārtsargu Jāni Krūmiņu. Ierakstīja ne tikai ķeksīša pēc - viņš puslaiku pārtraukumā nomainīja pamatsastāva cimdaini Jevgeņiju Laizānu.
3. Trešoreiz vairs neuzticējās
Skonto trešajā spēlē pēc kārtas nopelnīja tiesības izpildīt 11 metru soda sitienu. Iepriekšējās divās reizēs Tads Labuks to neprata izmantot, un mačā pret Jelgavu «pendeli» realizēja Aleksandrs Kukanoss.
4. Noraida no laukuma pēc spēles
Daugava Rīga futbolists Kirils Korbans jau pēc spēles ar Gulbeni saņēma sarkano kartīti par tiesnešu brigādes apvainošanu. Dikti vajadzēja vēl kaut ko pierādīt pēc spēles...
5. Čempionu cīņā abiem der neizšķirts
Pagājušā gada čempiona Ventspils un jaunā čempiona Daugavas treneri priecīgi arī par bezvārtu neizšķirtu savstarpējā spēlē.

Futbols

Virslīgas 36. kārta
Daugava - Ventspils 0:0, Jūrmala - Spartaks 0:3 (Morozs 23., Agudelo 68., Tvumasi 77.), Jelgava - Skonto 1:1 (Kļimovs 80. - Kukanoss (11 m) 24.), Metta/Latvijas Universitāte - Liepājas metalurgs 1:0 (Zuntners 39.), Daugava Rīga - Gulbene 1:1 (Kļuškins 86. - Takeda 59.)
Tabula
1. Daugava 36 23 9 4 64-25 78
2. Skonto 36 21 11 4 58-22 74
3. Ventspils 36 23 5 8 63-22 74
4. Metalurgs 36 21 7 8 60-33 70
5. Spartaks 36 13 10 13 61-56 49
6. Jūrmala 36 10 9 17 47-49 39
7. Jelgava 36 7 10 19 32-56 31
8. Metta/LU 36 7 8 21 39-82 29
9. Daugava R 36 5 12 19 42-79 27
10. Gulbene 36 5 9 22 28-70 24

Labākie vārtu guvēji
1. M. Gongadze (Daugava) 18 (3 no 11 m)
2. J. Saito (Gulbene/Ventspils) 15 (2)
3. D. Kortess (Spartaks) 12 (0)
4. D. Turkovs (Ventspils) 12 (1)
5. V. Šabala (Skonto) 11 (0)
6. T. Labuks (Skonto) 11 (1)
7. A. Jemeļins (Spartaks) 11 (4)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Provocējošā patiesība

Izaicināt skatītājus un dalīties savās sāpēs un pārdomās ir mērķi, kurus izvirza un sasniedz Vadims Bogdanovs monoizrādē Cilvēks un tirāns.

Pārmaiņu laika brīnumi

Pēc Rīgas Daugavas futbola meistarkomandas, kas vēl astoņdesmito gadu vidū izpelnījās lielu Latvijas sporta līdzjutēju atzinību, mūsu futbolā uz brīdi iestājās panīkums, līdz notika vēsturiskais pavē...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?