Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Valsts prezidenta «mājokļa jautājumu» sāks risināt pavasarī 9. lpp. Notiek kārtējā Latvijas kontingenta rotācija Afganistānā Būvnieki Daugavpilī nespēj pildīt noslēgtos līgumus Īrijā taupības programma četriem gadiem 12. lpp. ASV un Dienvidkoreja īstenos

Tas, ka mūsu valsti starptautiski reprezentējošie prezidenti pēc amata pienākumu pildīšanas beigām saņem privilēģijas un sociālās garantijas, kas nav pieejamas citiem pilsoņiem, nav nekas nosodāms. Problēma tā būtu tad, ja kāds tiektos pēc valsts augstākās amatpersonas statusa tieši šo samērā lielo labumu dēļ vai arī izrādītos augstā goda necienīgs.

Cerams, ka atkal uzpeldējušais «mājokļa jautājums» patlaban netiek izmantots, lai uz V. Zatleru izdarītu spiedienu vai politiķu un ierēdņu savstarpējo rēķinu kārtošanai, bet ir tikai nesavtīga vēlme demonstrēt pieņemamo lēmumu pamatotību un caurskatāmību.

Egons Mudulis Pie šādas ziņas daudzi no mums jau ir pieraduši un uztver to gluži vai bez emocijām. Jo nav jau vairs padomju laiku piespiedu iešana svešā un nesaprotamā karā - mūsu vīri turp dodas labprātīgi, labi trenēti un bruņoti, lai dotu savu ieguldījumu mūsu kopējā drošībā. Taču dienests apsardzes un eskorta rotā, kā arī mobilajā novērošanas vienībā joprojām ir briesmu pilns, tāpēc ir svarīgi, lai viņi savas misijas laikā pietiekami labi apmācītu pašu afgāņu armiju, lai pēc 2014. gada mūsu vīriem turp vairs nebūtu jādodas. Lai viņiem izdodas, par spīti sabiedroto spēku nebūtiskajām sekmēm cīņā ar Taliban.

Egons Mudulis Pašreizējais pašvaldību iepirkumu likums paredz, ka konkursā par būvniecības darbiem uzvar lētākais piedāvājums. Šī vienkāršā un, šķiet, nodokļu maksātāju makiem vissaudzīgākā kārtība rada nopietnas galvassāpes gan būvniecības firmām, gan pašvaldībām. Iemesls ir cenu dempings. Piemēram, vairākas Daugavpils būvfirmas nonākušas situācijā, ka iepirkuma konkursā gan ir spoži uzvarējušas, taču darbus izpildīt nespēj, jo vienkārši nav celtnieku, kas būtu ar mieru saņemt minimālo algu. Situāciju vēl vairāk sarežģī līgumos noteiktais darbu kavējuma sods. Vietējos strādniekus var saprast - ģimene jāuztur, un par minimālo algu ar pieklājīgu darba stāžu un labām prasmēm strādāt nav motivācijas. Tad nu atliek vai nu alga aploksnē, vai darbs ārzemēs.

Didzis Meļķis Īrijas lūgums Starptautiskajam Valūtas fondam piešķirt apmēram 90 miljardu eiro beidzies ar fonda paredzamo prasību Dublinai ievērot stingru taupības politiku, samazinot dāsnos bezdarbnieku pabalstus un minimālo algu. Īrijas valdība trešdien iepazīstināja ar četru gadu plānu, kas paredz atrast līdz 15 miljardiem eiro, graizot budžetu. Pirmie astoņi atradīsies jau nākamā gada budžetā. Uz «ķeltu tīģeri» spiedienu pieņemt starptautisko palīdzību izdara arī citas Eiropas valstis. Vācija pat neslēpj neapmierinātību ar Īrijas zemo uzņēmumu ienākuma nodokli 12% apmērā, kas, pēc Vācijas domām, ir negodīga konkurence. Dzirdams, ka paši īri ir diezgan stresaini attiecībā uz gaidāmo budžetu un sociālo labumu apcirpšanu.

Didzis Meļķis Pēc Ziemeļkorejas nepieteiktā un pasauli šokējošā artilērijas trieciena, kas vērsts pret Dienvidkorejai piederīgo Jonpjonas salu, glābēji vēl pārmeklēja kūpošās krāsmatas un palīdzēja evakuēt iedzīvotājus, kad Baraks Obama pēc ārkārtas sanāksmes Baltajā namā izdarīja šai situācijā vienīgo atbilstošo lēmumu - sūtīt palīgā Dienvidkorejai lidmašīnu nesējkuģi George Washington ar vairākiem pavadošiem kuģiem. Līdz ar to ierašanos ASV un Dienvidkoreja veiks kopīgus manevrus, lai dotu nepārprotamu norādi Ziemeļkorejas reakcionāriem, ka viņu līdzšinējā iebiedēšanas taktika neies cauri.

Didzis Meļķis

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?