Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +2 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 12. oktobris
Valfrīds, Kira

Velosipēdu nomas popularitāte palielinās, divriteņus bieži pieprasa ārvalstu tūristi

No aprites pazuduši zaļie BalticBike velosipēdi, un velonovietnes ir demontētas. Bet neba katram pilsētniekam ir kur glabāt velosipēdu, un ja gribēšana pariteņot ir reti? Ir varianti!

Gandrīz katrā Latvijas viesu namā tā klientiem ir nodrošināts arī veloparks. Arī degvielas tirgotājs Virši-A pakāpeniski attīsta velosipēdu nomu tīklu, un pērn degvielas uzpildes stacijās Virši-A velosipēdi iznomāti vairāk nekā 300 reižu. Ja laikus sāk interesēties par iespējām nomāt divriteņus, tad, piemēram, www.velonoma.lv var sagādāt pat 100 braucamos. Šim uzņēmumam, kā informē viens no īpašniekiem Jānis Pļavinskis, ir seši sadarbības partneri. Rīgā, Jūrmalā, Valmierā iznomāt velosipēdu nav nekādu problēmu. Uzņēmumam Velonoma.lv ir plaša informācijas bāze, un klientiem palīdz atrast tuvāko divriteņu nomas punktu. Cenu sistēma ir elastīga, un pēc līguma noslēgšanas braucamais ir klienta rīcībā par cenu, sākot no diviem latiem stundā vai septiņiem, desmit latiem diennaktī. Velonomu katalogs ir apkopots arī portālā veloriga.lv.

Velonoma.lv bez iespējas sagādāt velosipēdu klientiem piedāvā arī maršrutus un pat gidus, kuri pavadīs interesentus ceļā. «Nav jau tikai tā, ka iedod velosipēdu - brauc, kur gribi! Jo īpaši tūristiem vajag pastāstīt, ko apskatīt, kā aizbraukt,» stāsta J. Pļavinskis.

«Organizēt tāda veida nomu, kāda bija BalticBike, ir diezgan padārgi. Sekojām aktivitātēm, kad Rīgas domes īpašuma departaments izsludināja pieteikšanos izsolei uz zemes nomu, kur novietot pašapkalpošanās velonovietnes, bet, cik zinu, neviens nepieteicās, jo tas ir finansiāli ietilpīgs projekts,» zina stāstīt J. Pļavinskis un piebilst, ka «velonomu uzturēt izdevīgāk ir velosipēdu tirgotājiem».

To apliecina SIA Gandrs valdes priekšsēdētājs Edgars Ražinskis: «Iespējams, ka šobrīd esam lielākie velonomas piedāvātāji, un tā ir nozare, kurai ir perspektīva. Katru gadu nomu paplašinām un arī atjaunojam, iepriekšējās sezonas velosipēdus pārdodam. Jo īpaši aktīvi nomas klienti ir ārvalstu tūristi, kuri ar velosipēdiem pārvietojas ne tikai Rīgā, bet pa visu Latviju. Iepriecina tas, ka nav bijis neviena negadījuma ar velonomas braucamajiem.» Organizējot velonomu tieši velosipēdu tirdzniecības veikala tīkla ietvaros, efektīvi tiek izmantoti resursi.

Veikalu Buru sports nomā pieejami pilsētas un tūrisma velosipēdi - piemēroti tam, lai pārvietotos pilsētvidē vai izbrauktu kādu krietni tālāku distanci. Tiem, kuri vēlas izmantot nomas pakalpojumus, jārēķinās arī ar to, ka iznomātājs prasa drošības naudu.

Ja plānots tālāks ceļojums ar velosipēdiem, tad pirkt visu nepieciešamo inventāru ir dārgi un dažkārt arī nelietderīgi. Atrisinājums - iznomāt arī ķiveres un velo somas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Paldies par patiesību! Aktrisi Rasmu Garni pieminot

Viņu varētu būt gleznojis Valdemārs Tone. Arī Nacionālā teātra aktrisei Rasmai Garnei piemita īpašā, latviešu sievietei raksturīgā emocionalitāte un gaišā pievilcība, kas gleznotāju tā vald...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?