Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Vērtējums par Jauno vilni - nebija slikti, bet viduvēji

«Daļu naudas ziedošu suņu un kaķu patversmes veidošanai dzimtajā Erevānā!» pēc uzvaras Jaunajā vilnī sestdienas vakarā Dienai paziņoja Armēnijas dziedātāja Sona Šahgeļdjana. Viņa ieguva konkursa galveno balvu - 50 000 eiro. «Vēl es ļoti vēlos sarīkot savus pirmos vērienīgos solokoncertus Armēnijā un visā pasaulē.

» Trešajā izšķirošajā konkursa dienā, kad skanēja jauno izpildītāju oriģināldziesmas, radošajai maksimālistei Sonai izdevās pārspēt divus citus favorītus - sirdi plosošu balāžu speciālisti ukrainieti Tatjanu Širko un sieviešu mīluli izskatīgo igauni ar skanīgu balsi Uku Suvisti, kuri ieguva attiecīgi otro un trešo vietu (naudas balvas 30 000 un 20 000 eiro).

Jūrmalā armēniete Sona apbūra klausītājus ar savu silto balss tembru, niansēto, nesamāksloto izpildījumu, kaukāziešu temperamentu un šarmu. Dziedātājai ir 24 gadi, viņa absolvējusi Erevānas konservatoriju, kur studēja džeza vokālu. «Man ir laba izglītība un liels darba stāžs! Es visu laiku strādāju, uzstājos klubos un varu dziedāt pilnīgi visu - blūzu, džezu, soulmūziku, operu, roku, tautas mūziku. Dažkārt savu mūzikas žanru dēvēju par tautisku džezu,» teica Sona. «Latvija man ļoti patīk. Kad biju pavisam jauna, uzvarēju vokālistu konkursā Daugavpilī,» viņa atgādināja. «Māk-sliniekam galvenais - ne no kā nebaidīties, dāvāt klausītājiem spēku, enerģiju un emocijas, dziedāt ar dvēseli un no visas sirds.» Sonai ir sapnis ierakstīt duetu ar kādu «lielu labu zvaigzni» - derētu Stīvijs Vonders, Igors Krutojs, Grigorijs Ļepss un Nikolajs Noskovs. «Ja es kaut ko ļoti gribu, tas vienmēr piepildās!»

«Kad sestdien gāju ārā no koncertzāles, man uzlidoja kāda sieviete. Es nodomāju, ka man atkal sejā iemetīs torti! Tā bija Sonas mamma, viņa man pajautāja: ko jūs vēlētos kā pateicības apliecinājumu? Es atbildēju - konjaku. Viņa teica - tūlīt atnesīšu!.. Es paskaidroju, ka neko man nevajag. Atbraukuši vienkārši, sirsnīgi cilvēki - pēc Sonas uzvaras viņu prieks bija tik liels,» žurnālistiem sacīja žūrijas līdzpriekšsēdētājs Raimonds Pauls.

Mazāk iemeslu priecāties bija latviešu grupām Lady's Sweet un PeR, kuras kopvērtējumā ierindojās attiecīgi 10. un 11. vietā. Līdz šim tikai vienu reizi Latviju Jaunajā vilnī pārstāvējuši divi māk-slinieki: 2003. gadā Veronika Plotņikova un Nicol ieņēma 5. un 7. vietu. Lai gan Lady's Sweet un PeR sasniegtais rezultāts šķiet neapmierinoši zems, daudziem mūzikas industrijas pārstāvjiem abas grupas ir patiesi iepatikušās.

Latviešu kolektīvus sarunā ar Dienu slavēja pērnā gada Jaunā viļņa uzvarētāja kolorītā ukrainiete Džamala. «Jūsu meitenes ir ļoti mīļas. Grupas nosaukums Lady's Sweet viņām ideāli piestāv. Viņas man atgādina animācijas varones, kuras aizbēgušas no kādas senu laiku multenes. No multenes, kurā skan tik maigas, meitenīgas balsis. Arī trio PeR puiši ir oriģināli, mazliet līdzīgi ukraiņu grupas Boombox dalībniekiem. Klausoties PeR, atcerējos arī par Robiju Viljamsu. Viņi izskatās savdabīgi un izceļas uz kopējā fona. Abām grupām sagatavoti izcili aranžējumi, es priecājos par šādu skanējuma kvalitāti - saklausāmas gan bungas, gan džeza akordi.»

Savas simpātijas neslēpa arī Jaunā viļņa režisors Aleksandrs Revzins: «Man ļoti patīk abas latviešu grupas. Neesam kļūdījušies, uzaicinot piedalīties konkursā gan Lady's Sweet, gan PeR. Muzikāli tās ir divas diametrāli atšķirīgas apvienības.»

Skeptiskāk noskaņota bija tikai žūrijas locekle Krievijas popzvaigzne Valērija: «Šoreiz Latvijas pārstāvji nebija tie spilgtākie. Vērtējot konkursantu priekšnesumu, es vienmēr domāju: vai es aizietu uz šo mūziķu koncertu?» Valērijai nebija pārliecības, ka viņa vēlētos apmeklēt PeR un Lady's Sweet koncertus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Bez nosaukuma

1. Sona Šahgeļdjana (Armēnija) - 288 punkti
2. Tatjana Širko (Ukraina) - 287 punkti
3. Uku Suviste (Igaunija) - 285 punkti
4. Kairats Tuntekovs (Kazahstāna)/Hila Bens Dāvids (Izraēla) - 280 punktu
5. Litesound (Baltkrievija) - 278 punkti
6. Jegors Sesarevs (Krievija)/ Ivans Berezovskis (Ukraina) - 274 punkti
7. Niki Monolovs (Bulgārija) - 272 punkti
8. Lady`s Sweet (Latvija) - 271 punkts
9. PeR (Latvija) - 269 punkti
10. Gabriella (Brazīlija) - 268 punkti
11. Murakami (Krievija) - 263 punkti
12. Music Hayk (Krievija) - 256 punkti
13. Milk & Kisses (Azerbaidžāna) - 254 punkti
14. Pojuščije trusi (Ukraina) - 252 punkti
15. Stacy (Somija) - 249 punkti

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?