Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Visi Bērnu slimnīcas skandāla «varoņi» atkal brīvībā, Lisenko centīsies atgūt amatu

Cietumu pametuši visi četri iepriekš apcietinātie Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) kukuļošanas skandāla «varoņi,» jo Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) izmeklētājs ir grozījis tiesas piemēroto apcietinājumu uz vieglāku - ar brīvības atņemšanu nesaistītu drošības līdzekli, Diena uzzināja KNAB.

«Kriminālprocesā iegūtie pierādījumi ir nostiprināti, līdz ar to vairāk nav nepieciešams piemērot aizdomās turētajām personām bargāko drošības līdzekli - apcietinājumu,» skaidro KNAB pārstāvis Andris Vitenburgs. Tā rīkojas, ja nav bažu, ka liecības tiks saskaņotas vai tiks traucēta lietas izmeklēšana. Pirmstiesas izmeklēšana turpinoties, nav vēl zināms, kad lietu nodos prokuratūrai.

Viens no skandāla «varoņiem» BKUS bijušais saimniecības direktors Aivars Lisenko, zināms arī kā dāsns Tautas partijas ziedotājs, gan vērsies tiesā, lai atgūtu zaudēto amatu. Tiesas sēde gaidāma marta beigās. Otrs aizdomās turētais BKUS pārstāvis - valdes loceklis un ekonomikas direktors Arnis Kramzaks - šobrīd atrodas atvaļinājumā, par viņa atbrīvošanu no amata BKUS plāno pati vērsties tiesā. Par viņu kā tās biedru iestājas arodbiedrība, Dienu informēja BKUS.

Pērn novembrī aizdomās par iespējamām koruptīvām darbībām slimnīcas rīkotajā jaunā daudzprofilu korpusa būvdarbu iepirkuma konkursā KNAB aizturēja ne tikai iepirkuma komisijas pārstāvjus A. Kramzaku un A. Lisenko, bet arī šī projekta būvuzraugu Projektu vadības un attīstības birojs (PVAB) valdes locekli Raiti Muižnieku un konkursa uzvarētāja Rīgas firmas Pamats lielāko īpašnieku Aleksandru Kreiceru. Visiem kā drošības līdzeklis tika piemērots apcietinājums. KNAB informēja - šīs personas, ļaunprātīgi izmantojot savu dienesta stāvokli mantkārīgā nolūkā, pēc iepriekšējas vienošanās ar uzņēmumu atbildīgajām personām veikušas pretlikumīgas un krāpnieciskas darbības lielā apmērā attiecībā pret valsti.

Šā gada sākumā Rīgas firma Pamats atkal uzvarēja BKUS rīkotajā telpu rekonstrukcijas konkursā, kas bija sākts neilgi pirms šī konkursa abu komisijas pārstāvju A. Kramzaka un A. Lisenko, kā arī A. Kreicera un šī projekta tehniskās specifikācijas sagatavotāja PVAB pārstāvja R. Muižnieka apcietināšanas. Pēc Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) konstatētajiem pārkāpumiem šajā konkursā BKUS iepirkuma procedūru pārtrauca. Rīgas firma Pamats iesniegusi sūdzību IUB, apstrīdot šo BKUS lēmumu. «Likums pasaka, ka iepirkuma procedūru var pārtraukt jebkurā laikā, ja ir objektīvs pamats. Skatīsim procedūru, kā slimnīca ir pamatojusi pārtraukšanas faktu,» skaidro Andrejs Tiknuss, IUB vadītājs. Sūdzība jāizskata līdz 25. martam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?