Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Visu Latvijai! kongress - svētki bez debatēm

Ja šodien Visu Latvijai! neņem valdībā, tad «rīt mēs valdību sastādīsim paši» - ar šiem vārdiem partijas biedrus Visu Latvijai! svētku kongresā svētdienas vakarā iedvesmoja VL līdzpriekšsēdētājs Imants Parādnieks. Iespējams, daudzus partijas biedrus viņa sacītais pārliecināja, bet ne Tēvzemei un brīvībai/LNNK līderi Robertu Zīli.

Viņaprāt, varot jau stāstīt svētku gaisotnē cilvēkiem par varas pārņemšanu. Taču diemžēl nekur Eiropā nacionāli radikālākas partijas arī pēc panākumiem vēlēšanās nenonāk pie varas, un Latvija, viņaprāt, nebūs izņēmums. R. Zīle, kurš pats nebija kongresā, _Dienai_ atzina - ja labēji nacionālā politika nepavirzīsies tuvāk centram, tad arī pēc nākamajām vēlēšanām apvienība var palikt opozīcijā. VL kopsapulcē savukārt tika attīstīta ideja par plašas nacionālo ideju atbalstītāju kustības veidošanu.

VL līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars piedāvāja izvēlēties tādu taktiku, lai rastu sabiedrotos valdības partiju vidū, jo tikai tā var panākt atbalstu savām idejām, «un arī mazi panākumi ir panākumi». Tajā pašā laikā apvienība gatavojas nākt klajā ar ierosmēm, kurām varētu nebūt citu atbalsta, bet «ir jāpaceļ augstāk latiņa, lai pārējo partiju politiķi būtu spiesti parādīt savu seju», skaidroja R. Dzintars. VL ir 336 biedri un 372 atbalstītāji. Kopsapulcē bija 187 delegāti, kā arī liels skaits atbalstītāju, kas piepildīja Latviešu biedrības nama Lielo zāli.

Gada nogales mēneši agrāk bija piesātināti ar partiju pasākumiem, bet šogad ir citādi. Iespējams, dažām partijām pēc Saeimas vēlēšanām nav viegli izšķirties, kādus lēmumus par partijas attīstību pieņemt. Šoruden kārtējos kongresus ir sasaukušas tikai nacionālās apvienības partijas TB/LNNK un Visu Latvijai!, kura pirmo reizi ir iekļuvusi Saeimā un uzreiz ar sešiem deputātiem. Tas tika atzīmēts ar īpašu svētku kongresu. Kad Diena jautāja VL biedram Jānim Iesalniekam, kad ir paredzēts partijas darba kongress, viņš atbildēja: «Darbs ir katru dienu. Kongress ir svētki.» Informāciju par savu kongresu VL biedri intensīvi izplatīja interneta vidē, aicinot uz to arī atbalstītājus, kuriem piedāvāja iespēju noklausīties grupu Skyforger. Pēc tās uzstāšanās, kas notika aizklātās balsošanas laikā, daļa jauniešu arī aizgāja. Savos kongresos VL biedri ir dziedājuši vienmēr, bet ne tik daudz kā šajā reizē. Kongresā uzstājās arī folkloras kopa Putni un VL dziedošo jauniešu grupa. Partija ievēlēja savu vadību, kurā paliek R. Dzintars un I. Parādnieks. Tika pieņemts kustības Visu Latvijai dodu vēstījums. Taču kopsapulcē nebija debašu un tām paredzētajā laikā notika dziedāšana. «Mēs arī kādreiz dziedājām, kad pie mums vēl bija Arvīds Platpers,» atjokoja TB/LNNK priekšsēža vietnieks Gaidis Bērziņš, kurš bija viesis. Viņš sabiedroto pieteikumu veidot plašu kustību nacionālo ideju piekritējiem ir uztvēris kā mēģinājumu konsolidēt nacionāli labējos spēkus, un tādā gadījumā tas sakrīt ar TB/LNNK kongresā izteikto vēlmi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?