Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Ziemas olimpisko spēļu delegācija izmaksās aptuveni 300 tūkstošu latu

Precīzi skaitļi būs zināmi pēc ziemas olimpiskajām spēlēm, taču aptuvenās aplēses liecina, ka Latvijas delegācijas aizgādāšana un uzturēšanās sacensību mājvietās Vankūverā un Vistlerā izmaksās aptuveni 295 tūkstošus latu.

Šī nauda tiks tērēta delegācijā iekļauto 105 personu vajadzībām - 59 sportistiem un 46 apkalpojošā personāla darbiniekiem: treneriem, tehniskajiem darbiniekiem, mediķiem un delegācijas vadībai. Tiesa, sastāvs vēl var sarukt līdz 103 personām, jo tikai otrdien solīta skaidrība par snovbordista Toma Vasina dalību. No tā izrietēs, vai delegācijā būs arī viņa treneris un tēvs Andris Vasins.

Izmaksu lielāko daļu veido maksa par aviobiļetēm (Ls 129 000) un apģērbs - atpūtas un parādes tērpi izmaksās aptuveni 57 tūkstošus latu, treniņu un sacensību apģērbs - nepilnus 48 tūkstošus. Latvijas olimpieši lidos ar Vācijas lidsabiedrību Lufthansa.

Aptuveni 28 tūkstošus latu tērēs bagāžas transportēšanai - dārgākā būs ekipējuma, piemēram, kamanu, slēpju, un medicīnas inventāra (masieru galdi utt.) pārvietošana.

Lai gan dzīvošanu, ēšanu un apdrošināšanu jau uz vietas Vankūverā un Vistlerā pilnībā nodrošina olimpisko spēļu rīkotāji, delegācija tikšot arī pie dienas naudas. Latvijas Olimpiskā komiteja skaidro, ka tā būšot 30% apmērā atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem - kopā 24 920 latu.

Nepilnus septiņus tūkstošus tērēs mobilajiem un interneta sakariem. Delegācijas vadītājs Žoržs Tikmers norādīja, ka sportistiem jābūt sasniedzamiem 24 stundas diennaktī. Piemēram, lai bez kavēšanās varētu veikt dopinga kontroli. Apdrošināšanas izmaksas 1300 latu veido tikai lidojums turp un atpakaļ, jo Kanādā tas jau būs organizatoru ziņā.

LOK informē, ka uz iepriekšējo ziemas olimpisko spēļu Itālijā izmaksu fona šoreiz izdevumi divreiz lielāki būs vienīgi aviobiļešu un bagāžas transportēšanas sadaļā. Pārējās izmaksas esot līdzīgas.

Žoržs Tikmers norādīja, ka konkrētie tēriņi delegācijas vajadzībām ir «neliela daļa» no tā, cik pēdējos gados iztērēts sportistu un ekipējuma vajadzībām treniņos un sacensībās.

«Precīzas izmaksas par Latvijas olimpiskās delegācijas izdevumiem LOK varēs pateikt pēc tam, kad delegācija būs atgriezusies Latvijā, jo situācija ir mainīga sakarā ar izmaiņām un pārkārtošanos sportistu vajadzībām, kas reizēm mainās pa stundām,» vēstī LOK atbilde Dienai.

LOK viesi Kanādā - sponsori LMT, Swedbank, Latvijas gāze četru personu sastāvā - braukšot par saviem līdzekļiem. Viesu statuss nodrošinot bezmaksas sacensību apmeklējumu. LOK informē, ka viesu statuss piemērots arī Latvijas ziemas sporta federāciju prezidentiem Kirovam Lipmanam (hokejs), Jānim Bērziņam (biatlons), Vairim Brīzem (slēpošana), Atim Strengam (kamaniņu sports) un Robertam Krūtkrāmelim (slidošana). Šie kungi dzīvos olimpiskajā ciematā, un tas nozīmē, ka no federāciju kabatas būs jāsedz lidošanas izdevumi. Bobsleja federācijas prezidents Jānis Kols braukšot Starptautiskās Bobsleja federācijas viesa statusā.

LOK prezidenta Aldoņa Vrubļevska un ģenerālsekretāra Einara Fogeļa izmaksas sedz Starptautiskā Olimpiskā komiteja.

Pirmie uz Kanādu dosies bobslejisti - pirmdien pulksten 14.35 no lidostas Rīga. Pārējie olimpieši Kanādā ieradīsies no 4. līdz 10.februārim. Olimpiskās spēles sāksies 12.februārī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Vankūvera

Latvijas delegācijas aptuvenās izmaksas
Aviobiļetes Ls 129 000
Apģērbs Ls 104 711
Bagāža Ls 28 500
Dienas nauda Ls 24 920
Mobilie sakari Ls 3500
Internets Ls 3300
Apdrošināšana Ls 1300
Kopā Ls 295 231

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?