Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Znaroks noskaņo cīņai

Rūgtuma sajūta par pavasara pāridarījumu uz mēles palikusi viesiem, par neizteiksmīgo sniegumu pēdējās divās spēlēs gribēs reabilitēties mājinieki. Rīgas Dinamo kārtējā KHL čempionāta spēlē trešdien pulksten 19.30 Arēna Rīga uzņems Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadīto Maskavas Dinamo. Tiešraides LTV7 un Viasat Sport Baltic.

Abām komandām tik tiešām ir iemesls trešdien «grauzt ledu». Znaroka vadītajai komandai gan jau joprojām smeldz martā piedzīvotā neveiksme, kad viens no favorītiem Maskavas Dinamo Gagarina kausa izcīņas pirmajā kārtā sērijā līdz trijām uzvarām zaudēja Rīgas Dinamo ar 1:3. Regulārajā čempionātā savstarpējās spēlēs arī labāk veicās rīdziniekiem, jo tika izcīnītas četras uzvaras piecās spēlēs.

Šīssezonas kontekstā patlaban labākā omā ir maskavieši. Krievijas tradīcijām bagātais klubs Rīgā ieradies apņēmības pilns turpināt trīs spēļu uzvaras sēriju. Znaroka vadītais Dinamo spēļu secībā pārspēja Spartak (2:1), Baris (6:3) un Avtomobilist (2:0). Īpašas uzmanības zonā vajadzētu paturēt somu aizsargu Jannu Jalasvaru, kuram ir ļoti spēcīgs metiens un kurš ir trešais rezultatīvākais KHL aizsargs - 5 (4+1) punkti. Pirms vakardienas treniņa Arēna Rīga Jalasvaru uzteica arī Vītoliņš. «Fiziski ļoti spēcīgs spēlētājs. Man ir radies iespaids, ka viņš cauri sienai varētu izlauzties. Spēlē ar Vitjaz jau pašā sākumā Jalasvara ar tīru spēka paņēmienu uz ledus noguldīja vienu no Čehovas kaušļiem. Domājām, ka nu tikai sāksies, bet nekā nebija. Cik man zināms, Vitjaz pēc pēdējiem asumiem spēlē ar Magņitogorskas Metallurg ir saņēmis striktus norādījumus no līgas vadības, ka tā vairs nedrīkst turpināties, citādi komandai draud izslēgšana no KHL.»

Savā stilā, nevienam negriežot ceļu, uz vārtiem laužas Maskavas Dinamo uzbrucējs Leo Komarovs. Viņš ir ražīgākais uzbrukuma līnijā ar 5 (2+3) punktiem. Izsenis zināms, ka klusēšanas periods arī nevar stiepties bezgalīgi. 39 gadus vecais Vjačeslavs Kozlovs ar 18 sezonu pieredzi NHL šosezon četrās KHL spēlēs pagaidām palicis bez punktiem. Znaroks ar Vītoliņu uzdrošinājās pieredzējušo Kozlovu iepriekšējā spēlē nosēdināt malā. Maskaviešu līdzjutēji lielāku pienesumu gaida arī no diviem citiem jaunpienācējiem - čeha Mareka Kvapila un Sergeja Koņkova. «Kvapilam ir ļoti spēcīgs metiens - nevar pat ripas lidojumu saskatīt, taču viņš nevar trāpīt vārtos. Visu laiku ir nedaudz pāri vai arī garām. Mestu vismaz rāmī, tad būtu cerība uz atlēkušajām ripām.»

Oļegs Znaroks apstiprināja, ka iepriekšējās spēles iesildīšanās laikā traumu guvis un spēlē nevarēs piedalīties aizsargs Filips Novāks, kurš pirmo KHL sezonu spēlēja Rīgas Dinamo.

Rīgas Dinamo galvenais treneris Peka Rautakallio, par spīti rīdzinieku atpalicībai ātrumā un zaudētajām spēka divcīņām, Dienai apgalvoja, ka vaina meklējama spēlētāju galvās, nevis kājās. Spēlē pret bijušo Latvijas izlases treneru tandēmu par motivācijas trūkumu nevarētu būt runa, tāpēc raudzīsim, vai tiešām Rīgas Dinamo komanda nav iekritusi fiziskās kondīcijas «bedrē».

Trešdien rīdziniekiem beigsies mājas spēļu sērija. Pēc tam sekos četru spēļu izbraukums, kurā ik pēc dienas būs jāspēlē ar SKA, Spartak, Severstaļ un Vitjaz.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Pievērs uzmanību

Pagājušajā sezonā rīdziniekiem Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītais Maskavas Dinamo bija ērts pretinieks. No deviņām savstarpējām tikšanās reizēm, ieskaitot play-off, Rīgas Dinamo uzvarēja septiņās spēlēs.
Maskavas Dinamo aizsargs Janne Jalasvara (46 numurs) guva trīs vārtus 21. septembra spēlē ar Baris (6:3). Jalasvaru atzina par pagājušās nedēļas KHL labāko aizsargu.
Rietumu konferencē Maskavas Dinamo ar 12 punktiem sešās spēlēs ieņem 4., Rīgas Dinamo ar četriem punktiem piecās spēlēs - 9. vietu.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Elektromobiļu īpašnieki lielāki piesārņotāji

Elektrības darbinātu automašīnu īpašniekiem patīk padižoties ar vides apziņu un dabai draudzīgiem pārvietošanās paradumiem. Taču Somijas zinātnieku pētījums sarūpējis pārsteidzošus rezul...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?