Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

ZZS atbalstu dod pret solījumu cīnīties par tiešmaksājumiem

Premjers Valdis Dombrovskis (Vienotība) pirms došanās uz Briseli, kur šonedēļ Eiropas Savienības 25 dalībvalstis parakstīs Eiropas fiskālās disciplīnas līgumu, ir nodrošinājis ES līgumiem plašu parlamenta atbalstu. Viņš trešdien parakstīja vienošanos ar opozīcijā esošo Zaļo un Zemnieku savienību par sadarbību Latvijas nacionālo interešu īstenošanai Eiropas Savienībā.

Nedēļas sākumā pēc V. Dombrovska iniciatīvas notika viņa tikšanās ar Zaļo un Zemnieku savienību, kura piekrita atbalstīt ES fiskālās disciplīnas līgumu un Lisabonas līguma grozījumu ratifikāciju, ja premjers būs gatavs cīnīties par taisnīgākiem tiešmaksājumiem lauksaimniekiem. Premjera preses sekretārs Mārtiņš Panke informē, ka pēc vienošanās parakstīšanas V. Dombrovskis uzsvēris: «Šie līgumi ir nozīmīgi instrumenti Latvijas un visas Eiropas stabilitātes nodrošināšanai. Latvijas pozīcija šajos jautājumos izšķir to, vai pievienosimies Eiropas attīstību virzošajam kodolam, un esmu gandarīts, ka arī opozīcijas partneri šīs Latvijas nacionālās intereses stāda augstāk par pozīcijas - opozīcijas robežlīnijām.»

ZZS frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis apstiprināja, ka ZZS kā pašvaldībās plaši pārstāvētam politiskajam spēkam tiešām esot svarīgas valsts intereses un aiz šīs vienošanās neesot paslēptas nekādas aizmuguriskas norunas par plašāku jautājumu loku. Viņaprāt, pēc referenduma vēl jo svarīgāk esot visām latviskajām partijām būt vienotām un parādīt, ka tās iestājas par virzību uz Rietumu vērtībām. A. Brigmanis apzinoties, ka premjers nevar nodrošināt lauksaimnieku atbalsta maksājumus, bet viņš var izvirzīt iestāšanos par tiem «kā vienu no savas darbības stūrakmeņiem».

ZZS apņemas atbalstīt abus ar ES finanšu stabilizāciju saistītos līgumus, bet nav devusi solījumu balsot par Satversmes grozījumiem, kas paredzētu fiskālās disciplīnas principa nostiprināšanu pamatlikumā, ja tādi tiks skatīti. Premjers V. Dombrovskis sarunās par ES daudzgadu budžetu 2014.-2020. gadam apņemas stingri iestāties par to, lai ES kopējās lauksaimniecības politikas ietvaros Latvijas lauksaimniekiem nodrošinātu ievērojami lielāku atbalstu nekā līdz šim, sasniedzot 80% no ES vidējā tiešmaksājumu līmeņa. Valdības vadītājs ar savu parakstu arī apstiprinājis, ka sarunās iestāsies par to, lai ES finansējums kohēzijas politikas īstenošanai Latvijā nebūtu mazāks kā 2007.-2013. gada plānošanas periodā, kas bija 3,18 miljardi latu. Koalīcijai kopā ar ZZS ir 69 balsis, kas ir vairāk nekā divas trešdaļas. Valdības partijām ir 50 deputātu, to atbalsta seši neatkarīgie deputāti. ZZS ir 13 deputātu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Elektromobiļu īpašnieki lielāki piesārņotāji

Elektrības darbinātu automašīnu īpašniekiem patīk padižoties ar vides apziņu un dabai draudzīgiem pārvietošanās paradumiem. Taču Somijas zinātnieku pētījums sarūpējis pārsteidzošus rezul...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?