Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

ZZS ministri valdībā virza Ziemassvētku dāvanu Šleseram

Ziemassvētku gaidīšanas klusumā līdz Ministru kabineta komitejai nonācis LPP/LC līderim, Rīgas vicemēram Aināram Šleseram vajadzīgā valdības rīkojuma projekts, kas atļauj viņam piederošajā zemes gabalā, kāpu aizsargjoslā Jūrmalā, veikt meža transformāciju. Ja komiteja un vēlāk valdība šo rīkojumu atbalstīs, tas nozīmēs vairāk nekā 76 koku izciršanu kāpu aizsargjoslā, lai A.Šlesers varētu sākt būvēt grezni iecerēto savrupnama kompleksu - villu ar skatu uz jūru, baseinu un tenisa kortiem.

Pret atļaujas došanu iestājas Jūrmalas aizsardzības biedrības (JAB). Bažas rada ne vien fakts, ka A.Šlesera greznās ģimenes ligzdas dēļ izcirtīs kokus, apdraudot kāpas, bet arī tas, ka atļaujas izsniegšana var radīt precedentu un A.Šlesera piemēram var sekot citi bagātnieki, kas Jūrmalā kāpu aizsargjoslā nopirkuši lielus zemes gabalus. A.Šlesera gadījums ir izņēmums, jo paredz ievērojamu meža transformāciju. Proti, līdzīgos gadījumos privātajiem zemes īpašniekiem aizsargjoslā ļauj izcirst ne vairāk kā 0,1 hektāru meža, A.Šleseru ģimenes vajadzībām izcirtīs gandrīz 0,9 hektārus. A.Šlesers, kurš šonedēļ izteicās par Valda Dombrovska (JL) valdības gāšanu un pieteicās kļūt par nākamo premjeru, valdības atļauju koku izciršanai gaida jau kopš pavasara.

Rīkojuma projektu, kas atļauj meža transformāciju, izskatīšanai valdības komitejā virza Zemkopības ministrija (ZM). Zemkopības ministra Jāņa Dūklava (ZZS) vārdā to parakstījis vietas izpildītājs vides ministrs Raimonds Vējonis (ZZS). Ar preses pārstāvja Didža Jonova starpniecību R.Vējonis Dienai atzina, ka te «nav jājauc iekšā politika, jo tā ir aizsargjoslu likumā un MK noteikumos noteikta procedūra». Jebkurš Latvijas iedzīvotājs, A.Šlesers vai Kalniņš, varot iesniegt pieprasījumu meža zemes transformācijai. Asi A.Šlesera ģimenes villas būvniecību Jūrmalā kritizējis JL. Premjera preses pārstāve Līga Krapāne piektdien atturējas komentēt, kāds būs V.Dombrovska balsojums MK komitejas sēdē. Premjers jautājumam pievērsīšot uzmanību.

JAB iebilstot pret atļaujas došanu, uzskaitot virkni argumentu, nosūtījusi vēstules atbildīgajiem ministriem un premjeram. Biedrības valdes locekle Anna Žīgure ZM virzīto rīkojuma projektu par atļaujas izsniegšanu sauc par netaisnu: «Tā ir ļoti liela nejēdzība un galvenais - kā vārdā? Varētu jau atļaut izņēmumu, transformēt mežu, nocirst kāpās priedes, taču tad, ja tas būtu kāda liela mērķa vārdā, ja tas nestu sabiedrībai labumu. Taču te runa ir tikai par viena cilvēka, vienas ģimenes labumu, tas ir ļoti netaisni.» Viņas vērtējumā, ja rīkojums gūs atbalstu un to virzīs apstiprināšanai valdībā, «tas būs liels spļāviens sejā visiem tiem jūrmalniekiem, kas rūpējas par savu pilsētu, kam ir tuva gan dabas aizsardzība Jūrmalā, gan kāpu zonas saglabāšana».

A.Šlesera zemes gabals atrodas Pumpuros, padomju gados tur bija pionieru nometne. Villas kompleksu projektējis arhitekts Andis Sīlis, kurš ir autors TP līdera Andra Šķēles ģimenes apdzīvotajam īpašumam Mākoņi Saulkrastos. A.Sīlis projektējis arī koncertzāli uz AB dambja, kuras īstenošanu gada sākumā apturēja.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?