Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Strādāt pie emocijām

Vai domājat, ka daiļslidošanā vissarežģītākais ir izpildīt maksimāli grūtu lēcienu? Jaunā daiļslidotāja Nikola Fomčenkova (14) uzskata, ka sarežģītākais ir pārliecinoši izrādīt savas emocijas. 3-4 treniņi dienā un vēl mācības nebija šķērslis, lai šī gada sākumā talantīgā sportiste izlasītu trīs grāmatas nedēļas laikā. Vairāk stāsta viņa pati!

"Daiļslidošanā trenējos jau deviņus gadus. Uz treniņiem tiku aizvesta, lai uzlabotu veselību, jo bija aizdomas, ka man ir astma, un ārsts aicināja sportot. Aizgāju veselības dēļ, bet tagad tas ievilcies uz daudziem gadiem. Esmu nodarbojusies arī ar baletu un nedaudz peldēšanu, bet daiļslidošana man patīk daudz vairāk – kad izdodas lieliski lēcieni, iegūstu ļoti lielu adrenalīnu.

Katru dienu, izņemot svētdienās, aizvadu 3–4 treniņus. To apvienot ar skolu ir grūti, bet varu teikt, ka man izdodas paspēt – skolu cenšos apmeklēt maksimāli daudz. Visgrūtāk man padodas bioloģija un fizika, bet pārējos priekšmetos sekmes ir labas.

Vislabāk man izdodas lēcieni, īpaši flips un Ritbergers, bet vairāk treniņos nepieciešams strādāt pie emocijām un slidošanas. Tieši emociju izrādīšana ir pats grūtākais. Mani līdz šim lielākie sasniegumi ir dalība divos junioru Grand Prix posmos – vienā iekļuvu desmitniekā, bet otrā biju 11. vietā.

Mana trenere Jekaterina Platonova strādā arī ar Angelinu Kučvaļsku. Atceros, kad Angelina izcīnīja ceturto vietu Eiropas čempionātā, es ļoti priecājos. Lepojos ar Denisu Vasiļjevu, kurš nupat tika pie Eiropas čempionāta bronzas. Viņš ir liels malacis, un jutīšu viņam līdzi olimpiskajās spēlēs.

Domāju, ka Pekinas olimpiskajās spēlēs sieviešu konkurencē uzvarēs Kamila Valijeva – viņa ļoti labi slido un no viņas var ņemt piemēru. Savukārt es pati par tālākiem mērķiem šobrīd vēl nedomāju – galvenais ir sacensībās aizvadīt stabilus lēcienus.

Ārpus daiļslidošanas man patīk lasīt un zīmēt. Pēdējā laikā man nav tik daudz laika zīmēšanai, bet lasīt gan cenšos – šogad vien nedēļas laikā izlasīju trīs grāmatas, jo vienkārši tās bija ļoti interesantas."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zinātāji zina vislabāk

Latvijas spožākajiem prātiem sportā reizi divās nedēļās ir svētku diena, jo notiek Sporta viktorīnas spēle, kurā viņiem tiek dota iespēja pārbaudīt savas spējas un uzzināt ko jaunu. Šī gada 2. februār...

Intervijas

Vairāk Intervijas


Portrets

Vairāk Portrets


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā