Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Bumba vienmēr līdzi

Viens no šī brīža talantīgākajiem jaunajiem futbolistiem Roberts Kukulis (14) savam iecienītākajam sporta veidam velta gandrīz visu savu laiku un saka, ka bumba viņam vienmēr ir līdzi, lai brīvā brīdī varētu doties ar to darboties. Labās malas uzbrucēja mērķis ir jau šosezon Super Nova sastāvā debitēt virslīgā. Tālāk stāsta pats jaunais futbolists!

"Futbols ir mans pirmais un vienīgais sporta veids. Piecu gadu vecumā mamma mani aizveda uz pirmo treniņu Tukums 2000 komandā, un uzreiz viss ļoti iepatikās. Desmit gados ģimenes apstākļu dēļ pārcēlos uz Rīgu un kopš tā laika pārstāvu Super Novu.

Nedēļā aizvadu septiņus treniņus – piecus futbola un vēl pa vienam ar fizioterapeitu un sporta zālē. Sezonas laikā treniņu ir nedaudz mazāk, bet brīvdienās, kad nav spēļu, tāpat eju trenēties individuāli. Futbola nevar būt daudz – ziemās, kad nav spēļu, jūtos nedaudz vienmuļi. 

Futbols man patīk, jo ir komandas sporta veids, bet tajā pašā laikā arī individuāls. Emocijas, kuras iegūstu spēlējot, ir neaprakstāmas. Man patīk uzņemties iniciatīvu. Manas stiprās puses laukumā ir ātrums un spēle viens pret vienu, bet visvairāk jāpiestrādā pie aizsardzības un emocionālās sagatavotības – dažreiz gadās par daudz uzvilkties.

Par savu līdz šim lielāko panākumu uzskatu to, ka tieku izsaukts uz visām Latvijas talantu skatēm un nometnēm, kā arī vairākas reizes esmu atzīts par gada labāko uzbrucēju savā vecuma grupā. Pavisam nesen biju uz treniņiem klubā Itālijā. Man tur patika, bet nebija viegli – jauna vide, pagāja laiks, kamēr iejutos. Spēles līmenis bija apmēram tāds pats kā pie mums.

Skatos katru Latvijas izlases spēli un Virslīgā atbalstu Super Novu. Tāpat sekoju līdzi Anglijas Premjerlīgai, kur mana mīļākā komanda ir Manchester United, bet mīļākais spēlētājs un mans elks – Krištianu Ronaldu. Mans sapnis ir spēlēt tieši Premjerlīgā.

Kā šī gada mērķi esmu uzstādījis spēlēšanu Latvijas U15 izlasē un kaut uz pāris minūtēm debitēt Virslīgā. Futbols aizņem visu manu laiku, bet, kad gadās brīvs brīdis, to pavadu kopā ar ģimeni vai eju darboties ar bumbu – tā man vienmēr ir līdzi."

Raksts pirmoreiz publicēts žurnāla Sporta Avīze 2022. gada aprīļa numurā! Žurnāla saturu gan drukātā, gan digitālā formātā iespējams abonēt mūsu jaunajā mājaslapā ŠEIT!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zinātāji zina vislabāk

Latvijas spožākajiem prātiem sportā reizi divās nedēļās ir svētku diena, jo notiek Sporta viktorīnas spēle, kurā viņiem tiek dota iespēja pārbaudīt savas spējas un uzzināt ko jaunu. Šī gada 2. februār...

Intervijas

Vairāk Intervijas


Portrets

Vairāk Portrets


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā