Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Mairis Briedis kļūst par 2020. gada labāko Latvijas sportistu

Noslēgusies tradicionālā žurnāla Sporta Avīze 50 ekspertu aptauja, kurā ļoti pārliecinoši par 2020. gada Latvijas labāko sportistu atzīts pasaules čempions boksā Mairis Briedis. Šī mūsu valstī kļuvusi par prestižāko aptauju, kas nosaka valsts spēcīgāko atlētu.

Latvijas labākais sportists Sporta Avīzes versijā tika noteikts 25. reizi. Starp 50 ekspertiem, kuri aptaujā vienoti varēja balsot par vīriem, dāmām, individuālajām komandām, sporta spēļu komandām un nacionālajām izlasēm, jau tradicionāli bija valsts augstākās amatpersonas, sporta politikas veidotāji, kādreizējās sporta zvaigznes, treneri, sporta žurnālisti un pirmoreiz arī žurnāla uzticamākie lasītāji. Cīņā par pirmo vietu šoreiz intrigas nebija – 27 no aptaujātajiem ekspertiem par labāko nosauca Mairi Briedi, kurš pērn pēc ilga gatavošanās posma aizvadīja cīņu ar Junieru Dortikosu, savu trofeju klāstu papildinot ar Muhameda Ali trofeju par uzvaru Supersērijas turnīrā, Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) čempiona jostu, kā arī žurnāla The Ring jostu.

Tikmēr par pārējām vietām labāko sešiniekā sīva cīņa notika līdz pat pēdējo balsu apkopošanai, jo vēl pēc 46 balsotājiem starp trešo vietu un sesto bija nieka divi punkti. Noslēgumā otro vietu izcīnīja Nacionālo hokeja līgu (NHL) pārsteigušais vārtsargs Elvis Merzļikins, kuram no 50 ekspertiem tikai viens atvēlēja uzvaru, bet ļoti daudzi balsstiesīgie atdeva trešo vai ceturto pozīciju. Trešo vietu izrāva vīriešu volejbola izlase, kam ceturtajā pozīcijā sekoja Kristaps Porziņģis. Piektais bija Dāvis Bertāns, bet no viņa vien par punktu atpalika pieckārtējais aptaujas čempions Martins Dukurs. Šie divi sportisti ir vienīgie, kuri sešiniekā iekļuva arī pirms gada, turklāt rūjienietis Bertāns palicis uz tā paša pakāpiena. Savukārt uzreiz aiz īpaši izceļamajiem pēc 50 ekspertu balsojuma bija Toms Skujiņš, kurš neilgi pirms aptaujas noslēguma atpalika daudz pārliecinošāk, bet noslēgumā Dukuram zaudēja vien pusotru punktu.

Neskatoties uz ārkārtējās situācijas laikā īpaši aizņemto darba grafiku, iespēju piedalīties aptaujā atrada arī premjerministrs Krišjānis Kariņš, kura favorīti bija Briedis un Bertāns. Tāpat savus balsojumus iesniedza bijušie valsts prezidenti Vaira Vīķe-Freiberga un Raimonds Vējonis, bet Guntis Ulmanis pēc ilgām pārdomām pauda uzskatu, ka, tā kā pandēmijas dēļ 2020. gadā sporta dzīve bija praktiski apstājusies, sportistiem netika dota vienlīdzīga iespēja izpausties, un atturējās no sportistu sarindošanas labākajos. Savas domas izteica arī pirmos mēnešus Rīgas mēra amatā vadošais Mārtiņš Staķis, izceļot pilsētas spēcīgāko futbola klubu. Ar pilniem aptaujas rezultātiem un balsotāju izvēli iespējams iepazīties Sporta Avīzes janvāra numurā.

Izdevniecības Dienas mediji galvenais redaktors Gatis Madžiņš: "2020. gads bija pārbaudījums mums visiem. Ļoti smags tas izvērtās arī drukātajai presei, bet sporta medijiem nācās būt īpaši radošiem, lai paliktu interesantiem saviem lasītājiem arī laikā, kad sporta notikumi visā pasaulē bija apstājušies, tika pārceltas Tokijas olimpiskās spēles un Eiropas čempionāts futbolā. Pērn vairākus mēnešus Sporta Avīze bija vienīgais drukātais sporta medijs, kas turpināja iznākt, aizraujoši ziņojot par sporta personībām, aktualitātēm. Sporta Avīzes aptauja notika jau 25. reizi, un šobrīd tā palikusi vienīgā, kas nosaka labāko mūsu valsts sportistu. Savu tradīciju Sporta Avīze turpinās arī 2021.gadā!"

2020. gada labākie Latvijas sportisti Sporta Avīzes 50 ekspertu aptaujā:

1. Mairis Briedis, bokss,  271 punkts (27 pirmās vietas)
2. Elvis Merzļikins, hokejs, 110 (1)
3. Latvijas volejbola izlase, 103,5 (4)
4. Kristaps Porziņģis, basketbols, 102,5 (5,5)
5. Dāvis Bertāns, basketbols, 91,5 (1,5)
6. Martins Dukurs, skeletons, 90,5 (3)
 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Visa dzīve - florbols

Vienā no populārākajiem Talsu sporta veidiem meistarību attīsta Alekss Siņkevičs (12), kurš florbolu sauc par visu savu dzīvi – treniņiem un prasmju slīpēšanai vienmēr tiks dota priekšroka. Nese...

Intervijas

Vairāk Intervijas


Portrets

Vairāk Portrets


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā