Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Par pēdējām ceļazīmēm

8. un 9. janvārī Siguldā notiks 7. Pasaules kausa posms kamaniņu sportā, noslēdzot Pekinas olimpisko spēļu atlasi. Ļoti nozīmīga cīņa gaidāma Mārtiņa Bota un Roberta Plūmes divnieku ekipāžai, kas braukšanu uz četrgades nozīmīgākajām sacensībām vēl nav garantējusi. Par gaidāmajām sacensībām stāsta Organizācijas komitejas prezidents Atis Strenga.

Atlase noslēdzas... Siguldā būs skaidrība par olimpisko spēļu dalībnieku sastāvu no katras valsts. Latvija jau nodrošinājusi pa trim vietām vīru un dāmu sacensībās, bet jautājums par divniekiem joprojām ir aktuāls – Botam un Plūmem jātiek četriniekā starp visu valstu otrajām ekipāžām. Vai tas izdosies, varēsim pateikt tikai pēc pēdējā brauciena. Sākotnēji bija plānots, ka olimpiskajā atlasē vērā ņems sezonas pirmos septiņus Pasaules kausa posmus, bet, tā kā daudzu valstu ekipējums ievērojami aizkavējās Ķīnā un pilnībā kļuva pieejams tikai uz piekto posmu, lai notiktu godīga cīņa, tika pieņemts lēmums, ka atlasē skaitīs četrus labākos no septiņiem etapiem. Šādas izmaiņas apstiprinājusi arī Starptautiskā Olimpiskā komiteja

…turpinās cīņa par grupu. Līdz pat janvāra otrajā pusē Sanktmoricā gaidāmajam Eiropas čempionātam turpināsies cīņa par pirmo starta grupu olimpiskajās spēlēs. Pasaules kausā labākie allaž startē kā pēdējie, bet olimpiskajās spēlēs viņi pirmajā braucienā brauks sākumā, tāpēc būs ļoti svarīgi atrasties blakus spēcīgākajiem.

Traumām bagāti. Sezonas piektajā posmā Latvijas izlasē kājas lūzumu guva gan jaunās divnieku ekipāžas braucējs Eduards Ševics-Mikeļševics, gan Kendija Aparjode. Diemžēl tāds ir sports. Ceram, ka Kendija līdz olimpiskajām spēlēm paspēs tikt uz strīpas, bet precīzāka informācija būs janvāra sākumā. Ja šī būtu parasta sezona, varētu teikt, ka Kendijai viss beidzies, bet olimpiskā sezona uzliek citas prasības, jāturpina cīnīties. Traumas šosezon guvuši arī daudzi citu valstu sportisti.

Labākā sezona vēsturē. Latvijas pieredzējusī ekipāža Andris un Juris Šici, pateicoties mērķtiecīgam darbam visos iepriekšējos gados, sasnieguši labāko sportisko formu karjerā un jauno gadu sagaidīja kā Pasaules kausa kopvērtējuma līderi – viņi trāpījuši tehnikas ziņā, noticis sekmīgs treniņdarbs un palīdz arī milzīgā pieredze. Brāļi uzstādījuši ļoti augstu latiņu, jācer, ka to noturēs līdz sezonas beigām. Lieliski šosezon junioru Pasaules kausā startē arī jaunie sportisti – mums nekad nav bijis tik daudz medaļu visā sezonā kā šosezon pussezonā. Redzams, ka sistēma, ko gadu desmitos esam radījuši, darbojas. Mērķtiecīgi palīdzam sporta skolai, tad nāk Murjāņu posms, kas jau ir federācijas paspārnē, labākos jaunos ņemam uz starptautiskām sacensībām. Jā, tam vajag finansējumu, bet esmu drošs, ka arī citi sporta veidi, veidojot šādu piramīdas principu, varētu sasniegt rezultātu.

Joprojām burbulī. Siguldas posmu noteikti nevarēs apmeklēt skatītāji. Jau no pagājušās sezonas visas sacensības notiek burbulī, sportistus testē vairākas reizes nedēļā. Skatoties uz omikrona paveida izplatību, domāsim par vēl biežāku testēšanu, jo arī Ķīnā testus veica katru dienu. Pašiem ļoti jāpiesargājas, šobrīd citu variantu nav.

Pasaules kausa 7. posms kamaniņu sportā

8. un 9. janvārī Siguldā

  • 8. janvārī: plkst. 10.10 un 11.45 sacensības vīriešiem, plkst. 13.30 un 14.50 sacensības divniekiem
  • 9. janvārī: plkst. 10.05 un 11.30 sacensības dāmām, no plkst. 13.00 sprinta sacensības
  • Tiešraide būs vērojama virszemes TV apraidē pieejamā kanālā TV4

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēlme pēc piedzīvojuma

Kaut arī visi viņi pat nav bijuši Porto pilsētā, ducis Latvijas spēlētāju šosezon veidoja vēsturē pirmās Portugāles hokeja komandas Porto kodolu, sacenšoties Spānijas čempionātā. Šis piedzīvojums a...

Intervijas

Vairāk Intervijas


Portrets

Vairāk Portrets


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā