Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Plecu pie pleca

Arvien spožāk motokrosā sevi apliecina Kārlis (16) un Jānis (13) Reišuļi, kuri nākamgad pirmoreiz brauks vienā klasē Eiropas čempionātā. Viņu abu mērķis ir tikt pasaules čempionāta elitē, turklāt pirmās zinības sporta veidā apgūst arī jauniešu jaunākais brālis Augusts un varbūt kādudien runāsim par trim spilgtiem sportistiem.

"Ar sportu sāku nodarboties jau pirms 12 gadiem. Tolaik nemaz nezinājām, ka mums pie pašām mājām ir trase, jo tā atrodas apslēptā vietā. Braucu pa pagalmu ar riteni, tētis ieraudzīja, ka ar to lēkāju, tāpēc viņam ienāca prātā ideja, ka es varētu izmēģināt riteņbraukšanu vai motokrosu. Kaut arī nezināju, kas tas motokross tāds ir, man iepatikās un tagad vēlētos to darīt visu dzīvi. Esmu nodarbojies arī ar peldēšanu un riteņbraukšanu, bet tas nelikās tik aizraujoši," stāsta Kārlis.

"Kad brālis savā otrajā braucienā EMX125 klasē izvirzījās vadībā, biju ļoti pārsteigts. Cīnījos no aizmugures un pēkšņi ieraudzīju, ka pretējā virzienā brālis brauc pa pirmo vietu. Tas bija negaidīts skats! Tobrīd biju dusmīgs, ka viņš atrodas man priekšā, bet pēc brauciena sapratu, ka jābūt arī lepnam, ja mazais brālis var Eiropas čempionātā šādi nobraukt pa priekšu.

Pirms šīs sezonas noslēdzu līgumu ar MJC Yamaha rūpnīcas komandu un uzreiz kļuva vieglāk tehniskajā ziņā, zināju, ka mani motori vienmēr būs kārtībā. Tomēr paralēli arī bija lielāks spiediens, jo komanda gaida labus rezultātus. Rūpnīcas komandā viss notiek ļoti profesionāli, un ieguvu lielu pieredzi. Šīs sezonas pēdējos divos etapos biju otrais Eiropas čempionātā EMX125 klasē, un tas ir mans līdz šim lielākais panākums karjerā.

Mani hobiji ir fiziskie treniņi un skolas apmeklēšana. Zinu, ka man vēl ir daudz laika EMX125 klasē, varbūt varētu tur pat uzvarēt. Pēc tam vēlos braukt MXGP un parādīt pēc iespējas labāku rezultātu.

Vasarā trasē aizvadām līdz pat četriem treniņiem nedēļā, kā arī 1–2 fiziskos treniņus, savukārt ziemā ar moci braucam 1–2 reizes nedēļā, bet pārējā laikā notiek fiziskās sagatavotības treniņi. Ir tikai viena brīvdiena. Rudenī un pavasarī to nav viegli apvienot ar skolu, tāpēc jābūt gatavam mācīties vakaros. Dažreiz atbraucu mājās un domāju, ka varēšu atpūsties, bet patiesībā jāsāk mācīties.

Mūsu jaunākais brālis Augusts šobrīd vēl izbauda motokrosu, vizinoties ar mazo mocīti. Redzēsim, ko viņš izlems, tomēr, protams, būtu ļoti forši, ja mēs visi trīs tiktu līdz MXGP klasei. Savā karjerā vēlētos uzvarēt Eiropas un pasaules čempionātā mazākajās klasēs, kā arī tikt līdz MX2 vai MXGP klasēm un varbūt pat uzrādīt tur labu rezultātu. Eiropas čempionāts notiek kopā ar pasaules čempionātu, un vienmēr paliekam skatīties arī lielos. Esmu sapazinies ar pasaules braucējiem un zinu, kā tur viss notiek. Dažreiz iznācis parunāt arī ar Paulu Jonasu, bet viņš ir aizņemts džeks, daudz strādā."

"Četru gadu vecumā sāku braukt, jo brālis to jau darīja. Sākumā nespēju viņam turēt līdzi, bet tagad, kad mums ir līdzīgāki moči, esmu jau tuvāk. Lai uzlabotu fizisko sagatavotību, nodarbojos arī ar peldēšanu, riteņbraukšanu un skriešanu, bet motokross pie sirds iet visvairāk. Šosezon kļuvu par Eiropas vicečempionu EMX85 klasē, kā arī biju otrais braucienā EMX125 klasē. Mana lielākā priekšrocība trasē ir labāka fiziskā izturība par daudziem konkurentiem, tāpēc uz brauciena beigām varu paaugstināt tempu," tā Jānis.

Šo un citus rakstus lasiet žurnāla Sporta Avīze decembra numurā! Ja vēlaties žurnāla saturu turpmāk lasīt drukātā formātā, to iespējams abonēt ŠEIT!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zinātāji zina vislabāk

Latvijas spožākajiem prātiem sportā reizi divās nedēļās ir svētku diena, jo notiek Sporta viktorīnas spēle, kurā viņiem tiek dota iespēja pārbaudīt savas spējas un uzzināt ko jaunu. Šī gada 2. februār...

Intervijas

Vairāk Intervijas


Portrets

Vairāk Portrets


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā