Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Baško un Dikeulaks atvadās no Latvijas basketbola valstsvienības

“Šī bija mana pēdējā spēle Latvijas izlasē,” pēc Eiropas sieviešu basketbola čempionāta cīņas pret Lietuvu (56:75) paziņoja gan ilggadējā valstsvienības kapteine Gunta Baško, gan galvenais treneris Georgs Dikeulaks. Iespējams, šādu domu pēc turnīra Polijā apsver vēl kāda basketboliste. Pārejas laika komandai vēl priekšā ievērojamas pārmaiņas, taču treneris Dikeulaks uzskata, ka tai ir liela nākotne.

“Varbūt ne tuvākajos gados, bet, kad jaunās spēlētājas apbružāsies pieaugušo basketbolā, Latvijas izlase būs starp labākajām.”

Arī Kubliņa noslēdz karjeru Latvijas sieviešu basketbola izlasē

Abu komandu galvenie treneri pēcspēles preses konferencē atzina, ka spēlei nebija lielas nozīmes.

“Tā bija cīņa starp divām nelaimīgām komandām,” Dikeulaks norādīja, ka abas izlases turnīru cerēja pabeigt vismaz uz olimpiskas nots. Cīņā par ceļazīmi uz olimpisko kvalifikācijas turnīru sestdien vēlu vakarā devās Melnkalnes un Horvātijas komandas.

Izlases kapteine Gunta Baško norādīja, ka jāskatās uz pozitīvo – komanda iekļuvusi labāko astoņniekā, kas ir labs sasniegums. 31 gadu vecā basketboliste gan izlases kreklu vairs nepielaikošot.

“Nebijām gatavas cīņai,” Baško norādīja uz psiholoģisko negatavību cīnīties par septīto vietu. “Pātraukumā gan sapurinājāmies. Pārstāvam taču Latviju!” Lai gan sākumā izdevās pietuvoties, pieredzējušās lietuvietes neļāva pārņemt cīņas grožus.

Personisku iemeslu dēļ saistības ar Latvijas izlasi neturpinās arī Georgs Dikeulaks, kurš komandu sāka vadīt pērn pirms šāgada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra. Treneris karjeru turpinās vienā no Eiropas ambiciozākajiem klubiem Stambulas Fenerbahce, ko pārstāvēs arī Zane Tamane un Elīna Babkina.

“Man bija liels gods strādāt ar Latvijas izlasi, ar lieliskām spēlētājām, lielisku komandu. Novēlu tai saglabāt vietu augstākajā līmenī.”

Vai izcīnītā astotā vieta ir augsta? “Par to lai lemj atbildīgās personas. Tomēr jāņem vērā, ka komandai nācās iztikt bez vairākām svarīgām spēlētājām, tajā ienāca vairākas jaunas basketbolistes,” grieķis sliecas sniegumu vērtēt pozitīvi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi