Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +23 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Latvijas basketbolistes Eiropas čempionātā spēlēs vienā grupā ar mājinieci Franciju

Latvijas sieviešu basketbola valstsvienība 2013.gada Eiropas čempionāta finālturnīrā spēlēs vienā apakšgrupā ar turnīra mājinieci Franciju, noskaidrojās piektdien Parīzē notikušajā izlozē. Latvija tika izlozēta no potenciāli vājākajā, ceturtā, groza, bet Francija - no spēcīgākā, pirmā, groza.
Francija pagājušā gada finālturnīrā izcīnīja bronzas medaļas, bet šogad Londonas Olimpiādē izcīnīja sudrabu.

Bez šīm komandām C apakšgrupā sacentīsies arī Londonas Olimpiādes saimniece Lielbritānija un Serbija.

"Pirms izlozes man bija divas vēlēšanās - nespēlēt ar Franciju un netikt grupā, kurā būtu divas Londonas olimpiskā turnīra dalībnieces. Abas nepiepildījās, taču arī šādā situācijā Latvijas komandas izredzes vispirms būs atkarīgas no mums pašiem," Latvijas Basketbola savienība (LBS) citē izlases galveno treneri Aigaru Neripu."Pirmais uzdevums ir tradicionāls - jātiek ārā no grupas. Tā kā bijām ceturtajā izlozes grozā, katra mūsu uzvara tiks vērtēta kā pārsteigums, un gatavosimies tādus sagādāt. Kad grupās jau bija sadalītas pirmo trīs grozu komandas, gribēju nokļūt D kvartetā. Taču mums vēl ir iespēja uzspēlēt ar tajā ielozētajām vienībām - "tikai" jāiekļūst otrajā posmā."

Tikmēr A grupā spēlēs Melnkalne, Ukraina, pagājušā gada finālturnīra fināliste Turcija un Slovākija, B apakšgrupā sacentīsies Zviedrija, Spānija, pašreizējā kontinenta čempionvienība Krievija un Itālija, bet D grupā ielozēta Lietuva, Baltkrievija, pagājušā turnīra ceturtā spēcīgākā komanda Čehija un Horvātija.

"Ar visām komandām nesen esam spēlējuši un visas pēdējos mačos esam pieveikuši. Taču Serbijas un Lielbritānijas komandas pēdējos gados ir progresējušas un nākamgad uz čempionātu brauks ar lielām ambīcijām. Par Francijas komandu lieki komentāri nav vajadzīgi - Londonas spēļu sudraba ieguvējas savā laukumā noteikti tēmēs uz zelta medaļām. Katrai meklēsim savu atslēdziņu, centīsimies būt neērti pretinieki," piebilda Nerips. "Gatavošanās plānā iezīmēti datumi pārbaudes spēlēm, tagad ķersimies pie reālām norunām un konkrētām pretiniecēm. Noteikti gribam spēlēt ar kādu no pirmā groza komandām, lai sajustu lielā basketbola garšu."

Izlozē komandas tika sadalītas četrās grupās, pa četrām vienībām katrā, kas vēlāk aizvadīs viena apļa turnīru.

Katras grupas trīs labākās komandas kvalificēsies otrajai kārtai, kur tiks izveidotas divas grupas, pa sešām komandām katrā. Līdzi ņemot zaudējumu un uzvaru bilanci pēc pirmā posma, komandas aizvadīs viena apļa turnīru, bet ceturtdaļfinālā iekļūs katras grupas četras labākās izlases.

Komandām, kas pirmajā posmā ieņems pēdējās vietas savā grupā un kas otrajā posmā ierindosies pēdējās divās pozīcijās, turnīrs būs beidzies.

Kā ziņots, Latvijas izlase kvalifikācijas turnīrā, kas noslēdzās jūlija vidū, ar piecām uzvarām astoņās spēlēs ieņēma otro vietu E grupā, nodrošinot ceļazīmi uz finālturnīru.

Pagājušā gada Eiropas čempionātā Latvijas valstsvienību vadīja grieķu speciālists Georgs Dikeulaks, kurš amatā stājās 2010.gadā, nomainot Ainaru Zvirgzdiņu. Sacensībās Latvija ierindojās astotajā vietā, bet Dikeulaks no amata atkāpās, kaut viņam līgums tāpat būtu beidzies.

Vēlāk izlasi pārņēma pašmāju speciālists Nerips.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi