Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Nerips nosauc kandidātes Eiropas čempionātam; Jēkabsone-Žogota izlasē nespēlēs

Latvijas sieviešu valstsvienības galvenais treneris Aigars Nerips nosaucis 23 basketbolistes, kuras tiks uzaicinātas gatavoties Eiropas 2013.gada čempionātam. Sarakstā iekļautas desmit basketbolistes, kuras pērn izcīnīja ceļazīmi uz finālturnīru, vēl piecas spēlētājas ar valstsvienības spēļu pieredzi, kā arī astoņas debitantes, vēsta Latvijas Basketbola savienība (LBS).

„Starp kandidātēm ir visas spēlētājas, kuras cīnījās pagājušajā vasarā un aizvada pilnvērtīgu sezonu klubos. Pēc garāka vai īsāka pārtraukuma atgriežas Elīna Babkina un Aija Brumermane, iesaistām spēlētājas, kuras labi sevi parādījušas sezonas laikā. Turklāt jādomā arī par nākotni, dodot iespēju talantīgajām jaunietēm iepazīt valstsvienībā valdošo gaisotni un prasības. Neoficiālajā komandu rangu tabulā pirms Eiropas čempionāta finālturnīra esam 15.vietā. Šo pozīciju varam uzlabot tikai pašu spēkiem,” kandidāšu sarakstu un gatavošanās plānu komentē Nerips.

Valstsvienībā arī šogad nespēlēs Anete Jēkabsone-Žogota, kura vēl nav pilnība atguvusies pēc smagā savainojuma – ceļgala krustenisko saišu plīsuma.

"Patlaban jūtu, ka slodzi klubā un izlasē apvienot nevaru. Vasarā labi pastrādāju trenera Viktora Lāča vadībā, tomēr laukumā joprojām nejūtos tik labi, cik pašai gribētos. Man un citām manas paaudzes spēlētājām līdzdalība Latvijas izlasē bija lielisks tramplīns karjerai un par šo laiku esmu saglabājusi vislabākās atmiņas. Taču dzīve rit uz priekšu un šovasar turēšu īkšķus par jaunajām meitenēm, kurām pienācis laiks teikt savu vārdu," situāciju komentēja basketboliste.

Treniņi sāksies 1.maijā, Eiropas čempionāts startēs 15.jūnijā. Grupas turnīrā Trelazē Latvijas komanda spēlēs ar Francijas (15.jūnijā), Lielbritānijas (16.) un Serbijas (17.) izlasēm. Trīs labākās komandas iekļūs otrajā posmā, ceturtā brauks mājās.

Paredzētas desmit pārbaudes spēles, tai skaitā tradicionālā Rozā lentītes spēle ar Lietuvas izlasi 25.maijā Arēnā Rīga. Latvijas komanda piedalīsies arī divos pārbaudes turnīros – no 31.maija līdz 2.jūnijam Zviedrijā, kur pretiniecēs būs mājinieces, Turcijas un Lielbritānijas izlase, un no 6. līdz 8.jūnijam Karlovivaros (Čehija), kur būs jāspēlē ar Čehiju, Krieviju un Ķīnu.”

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vītoliņš: Mums vairs nav ko zaudēt

Latvijas hokeja izlases noskaņojums pirms spēles ar Zviedrijas komandu ir kaujiniecisks, piektdien pēc treniņa sarunā ar žurnālistiem sacīja komandas galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi