Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Serbietes pirms izšķirošās Eiropas čempionāta priekšsacīkšu spēles izredzes vērtē kā līdzvērtīgas

Eiropas čempionāta priekšsacīkšu izšķirošajā spēlē Latvijas Sieviešu basketbola valstsvienība pirmdien tiksies ar Serbiju. Zaudētājām turnīrs būs beidzies, bet uzvarētājas kopā ar Franciju, Lielbritāniju, Čehiju, Baltkrieviju un Horvātiju turpinās cīņu par vietu ceturtdaļfinālā. Spēles sākums pulksten 16 pēc Latvijas laika, tiešraide TV6 kanālā.

Serbijas basketbolistes svētdien vēlajā spēlē pret turnīra favorīti Franciju (32:76) nekautrējās pietaupīt līderes un pēc spēles atzina, ka viņu prātā jau tad bijusi tikai cīņa pret Latviju. “Mums ir noteikts skaidrs mērķis, un gribam to izpildīt,” Serbijas komandas galvenā trenere Marina Maļkoviča paziņoja, ka tiks darīts viss, lai pirmdien pieveiktu latvietes. Viņasprāt, komandu izredzes vērtējamas kā līdzvērtīgas. 

Līdzīgi kā Latvijas komandā, Serbijā netrūkst finālturnīru debitantes. Pirms diviem gadiem pretinieces Eiropas čempionātā nepiedalījās, un komandas sastāvā tikai piecām basketbolistēm ir finālturnīru pieredze. Uz to pēc sacensību pirmās dienas norādīja arī Maļkoviča, atzīstot, ka viņas vadītajām basketbolistēm trūkst tāda līmeņa cīņu rūdījuma. 

Latvijas izlases galvenais treneris Aigars Nerips vēl svētdien uzsvēra, ka uzdevums joprojām ir izpildāms, tikai jāizmanto sev dotās iespējas. “Augumi pretī būs tādi paši kā mums,” treneris cer, ka tas nozīmēs arī veiksmīgāku cīņu zem groza, kas iegāza pirmajās spēlēs. Komandas pluss ir iespēja cīņai labi sagatavoties, jo šoreiz jau konkurentēm pirms izšķirošās cīņas bija vēlā spēle. Neripam piekrita arī izlases uzbrucēja Anete Šteinberga: “Jābūt tā, lai visu varam izdarīt, nebūtu jāsūdzas ne par kādu nogurumu vai sāpēm. Jāiet uz simts procentiem un vienkārši jāuzvar. Mums jau nav ko zaudēt.”

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi