Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Aicina izvērtēt riskus apdrošināšanot dzīvību LKB Life

Latvijas Profesionālo apdrošināšanas brokeru asociācija (LPABA) aicina apdrošinājuma ņēmējus ievērot piesardzību un izvērtēt riskus, veicot darbības, kas saistītas ar dzīvības apdrošinātāju, Latvijas Krājbankas meitas uzņēmumu LKB Life. Pēc LPABA rīcībā esošās informācijas, pagaidām LKB Life darbībai nav noteikti nekādi ierobežojumi no FKTK puses.

Fiziskas personas, kuras veido dzīvības uzkrājumu apdrošināšanas sabiedrībās, tiek pasargātas no likumdošanas puses - katra klienta uzkrājumi līdz 10 000 latiem tiek pasargāti ar nodrošinājumu, par ko apdrošinātāji veic atskaitījumus garantiju fondā.

Savukārt tā saucamie "riska produkti" (kā nāves, nelaimes gadījumu, invalitātes un citu risku apdrošināšana) pēc LKB Life sniegtās informācijas tiek pārapdrošināti Hannover Re pārapdrošināšanas kompānijā.

Papildus arī apdrošināšanas sabiedrību un to uzraudzības likums nosaka, ka pirmajā vietā apdrošināšanas sabiedrībā kreditoru prasījumu ziņā ir fizisko personu atlīdzību prasījumi par summu līdz 2000 latiem. Tāpēc LPABA uzskata, ka pašlaik nav iemesla panikai vai straujai LKB Life slēgto apdrošināšanas līgumu laušanai. Arī tādēļ, ka parasti apdrošināšanas līgumu pirmstermiņa laušana bieži vien ir ļoti neizdevīga apdrošinājuma ņēmējam.

Tomēr LPABA aicina potenciālos apdrošinājuma ņēmējus būs piesardzīgiem un, slēdzot jaunus līgumus, izvērtēt iespējamo risku un notikumu tālāko attīstību, ņemot vērā ciešo saistību starp LKB Life un  Latvijas Krājbanku.

Kā minēts iepriekš, saskaņā ar minēto lēmumu ir apturēta arī Latvijas Krājbankas valdes un padomes darbība un iecelti komisijas pilnvarnieki, kas pārvalda banku un iegūst bankas valdes un padomes tiesības.

Otrdien pie Latvijas Krājbankas kontos noguldītajiem līdzekļiem pieeja tika liegta gan privātpersonām, gan uzņēmējiem, gan pašvaldībām, radot milzīgas grūtības īstenot ikdienas darījumus.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Elektroenerģijas balansēšanas tirgus nākotne

Latvijā ilgu laiku niecinātās un kritizētās, savulaik OIK apkarošanas rezultātā izslēgtās ar dabasgāzi darbināmās koģenerācijas stacijas tagad var izrādīties vērtīgs elektroenerģijas ba...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses