Laika ziņas
Šodien
Apmācies

Latvenergo valsts budžetā būs jāieskaita 90% no savas peļņas

Energokompānijai AS Latvenergo 2012.gada valsts budžetā no savas peļņas būs jāieskaita 90%, bet ne vairāk kā 36 miljoni latu, liecina valdības šīs nedēļas slēgtās sēdes protokols.

Valdība noteikusi - "likumprojektā "Par valsts budžetu 2012.gadam" tiek iekļauts pants, kas nosaka, ka "Latvenergo" ieskaita pamatbudžeta ieņēmumos maksājumus par valsts kapitāla izmantošanu (ieņēmumus no dividendēm) 90% apmērā no valsts akciju sabiedrības rīcībā palikušās tīrās peļņas, bet ne vairāk kā 36 000 000 latu".

Jau ziņots, ka šodien tikšanās laikā ar starptautiskajiem aizdevējiem tika panāktas pirmās vienošanās par 2012.gada valsts budžetu, žurnālistiem pēc tikšanās apliecināja premjers Valdis Dombrovskis (V).

Faktiski esot panākta gala vienošanās par nākamā gada makro scenāriju, kas paredz ekonomikas izaugsmi 2,5% apmērā, inflāciju - 2,4% apmērā un budžetu ar deficītu ne lielāku par 2,5% no iekšzemes kopprodukta.

Panāktas gandrīz visas vienošanās par budžeta ieņēmumu daļu, un patlaban vienīgais būtiskais atvērtais jautājums esot plānotie budžeta ieņēmumi no fotoradaru darbības, par kuriem vēl būšot papildu sarunas.

Ceturtdien sākts pārrunāt arī budžeta konsolidācijas virzienus, tomēr tā bijusi tikai pirmā tikšanās un sarunas vēl turpināsies. Piektdien par iespējamiem konsolidācijas pasākumiem diskusijas sāks arī valdība.

Kā ziņots, valdība šonedēļ apstiprināja valsts budžeta precizētos bāzes izdevumus 2012.-2014.gadam, kas paredz izdevumu apjoma samazinājumu turpmākajos gados.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

No sporta līdz šokolādei

Tam, ka cilvēkiem reizēm rodas sajūta: "Gribu aizmukt no svētkiem ierastajā vidē!", var būt ļoti dažādi iemesli, un tie var būt saistīti ar situāciju privātajā dzīvē, apstākļiem darbā ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses