Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Latvijā pirmajā ceturksnī desmitais zemākais valsts parāda līmenis ES

Latvijas valsts parāda apjoms pagājušā gada trešā ceturkšņa beigas veidoja 44,6% no iekšzemes kopprodukta (IKP), kas ir desmitais zemākais līmenis no visām Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm, liecina ES statistikas biroja Eurostat apkopotā informācija.

Zemākais valsts parādā līmenis uz trešā ceturkšņa beigām fiksēts Igaunijā - 6,1% no IKP, Bulgārijā - 15% un Luksemburgā - 18,5%. Lietuvā valsts parāds veidojis 37,6% no IKP, kas ir sestais zemākais līmenis ES.

Savukārt augstākais valsts parāda līmenis trešajā ceturksnī reģistrēts Grieķijā - 159,1% no IKP, Itālijā - 119,6%, Portugālē - 110,1%, kā arī Īrijā - 104,9%.

Salīdzinot ar otro ceturksni, valsts parāda īpatsvars 2011.gada trešajā ceturksnī palielinājās 14 dalībvalstīs, savukārt pārējās 13 valstīs parāda līmenis samazinājās.

Latvijā valsts parāda līmenis samazinājās par 0,5 procentpunktiem no otrajā ceturksnī reģistrētajiem 45,1%.

Tikmēr salīdzinājumā ar 2010.gada attiecīgo ceturksni Latvijas valsts parāda īpatsvars pieauga par 1,4 procentpunktiem. Saskaņā ar Eurostat apkopoto informāciju Latvijas valsts parāds uz trešā ceturkšņa beigām veidojis 6,11 miljardus latu.

ES kopumā valsts parāda īpatsvars trešajā ceturksnī palielinājās līdz 82,2% no IKP, salīdzinot ar 81,7% otrajā ceturksnī. 2010.gada trešajā ceturksnī ES valsts parāda līmenis bija 78,5% no IKP. ES kopējais valsts parāda apjoms veidoja 10,32 triljonus eiro.

Savukārt eirozonā valsts parāda īpatsvars attiecībā pret IKP trešajā ceturksnī veidoja 87,4%, salīdzinot ar 87,7% otrajā ceturksnī un 83,2% 2010.gada trešajā ceturksnī. Eirozonas valsts parāda apjoms uz trešā ceturkšņa beigām veidoja 8,19 triljonus eiro (5,73 trijonus latu).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Brauc pie kaimiņiem

Mūsu valstī tūrisma industrija atgūstas lēnāk nekā Igaunijā.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses