Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 6. oktobris
Monika, Zilga, Zilgma

Lidostas Rīga zaudējumi pērn - 2,76 miljoni latu

Starptautiskā lidosta Rīga pērn strādājusi ar 2,76 miljonu latu zaudējumiem, kamēr gadu iepriekš tās peļņa sasniedza 325 501 latu, liecina Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas SIA Lursoft informācija.

Apgrozījums pēdējos divos gados bijis gandrīz identisks - 2009.gadā tas sasniedza 22,84 miljonus latu, savukārt 2010.gadā nedaudz samazinājās līdz 22,7 miljoniem latu.

Jau ziņots, ka starptautiskā lidosta Rīga šā gada trijos mēnešos nopelnījusi 500 000 latu, informēja lidostā. Pērn pirmajā ceturksnī lidosta strādāja ar 15 000 latu zaudējumu.

Lidostas valdes priekšsēdētājs Arnis Luhse norādīja, ka šogad peļņa gūta, jo tika optimizētas izmaksas. Luhse lidostas vadītāja amatā stājās 2010.gada decembrī, nomainot Krišjāni Peteru (LPP/LC).

Salīdzinot ar attiecīgo laika posmu pērn, ievērojami auguši ieņēmumi no komercplatību iznomāšanas terminālī - iekasēts nedaudz vairāk nekā 1,5 miljoni latu (pērn tie bija 752 000 latu). Tāpat pieauguši arī neaviācijas ieņēmumi, piemēram, no bagāžas glabāšanas, biļešu servisa pakalpojumiem un citiem - salīdzinoši - 164 000 latu šogad un 90 000 pērn.

Savukārt līdz ar otra, privātā virszemes apkalpošanas uzņēmuma ienākšanu lidostā, ievērojami samazinājušies ieņēmumi no virszemes pakalpojumu sniegšanas - pērn pirmajā ceturksnī tika iekasēts nedaudz vairāk kā miljons latu, šogad vairs tikai 438 000 latu.

Tāpat šā gada pirmajā ceturksnī, salīdzinot ar periodu pērn, pieaudzis apkalpoto reisu skaits, attiecīgi 15 373 šogad un 14 368 pērn. Tāpat pirmajos trīs mēnešos audzis apkalpoto pasažieru skaits - 939 630 šogad un 914 386 pērn.

Kā ziņots, jūlija sākumā Rīgas apgabaltiesa apstiprināja izlīgumu, kas pirms dažiem mēnešiem tika panākts VAS Starptautiskā lidosta Rīga strīdā ar nacionālo aviokompāniju airBaltic par 3,42 miljonu latu parāda piedziņu. Izlīguma nosacījumi paredz, ka airBaltic samaksā parādu un līgumsodu - kopā 7,15 miljonus latu - saskaņā ar abu pušu apstiprinātu grafiku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Eleving Group IPO tuvojas noslēgumam

Otrdien, 8. oktobrī, noslēgsies Latvijā dibinātās finanšu tehnoloģiju uzņēmumu grupas Eleving Group sākotnējais publiskais akciju piedāvājums (IPO). Investori no Baltijas un Vācijas var parakstīties u...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses