Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Meroni: Savulaik pretējās nometnēs esošie Ventspils uzņēmēji ir vienojušies

Ventspils uzņēmuma Ventbunkers akcionāru sapulcē 23.decembrī, kura gan esot viltus sapulce, piedalījušies gan Aivara Lemberga, gan Oļega Stepanova un Igora Skoka pārstāvji, kā arī Olafs Berķis un un Genādijs Ševcovs, līdz ar to var uzskatīt, ka savulaik pretējās nometnēs esošie uzņēmēji ir vienojušies, biznesa portālam Nozare.lv norādīja Šveices advokāts Rūdolfs Meroni.

Viņš pats stingri cīnoties pret jebkāda veida izzagšanas iespējām no Ventbunkers un tā asociēto uzņēmumu akcionāru puses. Šī cīņa gan daļai akcionāru nepatīkot. Tas gan neesot noslēpums, ka dažiem no akcionāriem nav sava biznesa, vai tiem ir nopietnas finansiālas problēmas.

Meroni uzsver, ka darbojas kā Latvijas valsts aizbildnis un aizsargā Ventbunkers un Latvijas Naftas Tranzīts aktīvus no jebkuras zādzības no jebkuras puses.

Šī darbība, lai aizsargātu uzņēmuma aktīvus, esot būtisks faktors, jo akcionāri mēģinot ar visām iespējamām kriminālām metodēm pārņemt kontroli pār Ventbunkers. Ja tas veiksmīgi izdošoties, aktīvi nozudīšot ļoti ātri, un nekas nepalikšot valstij.

Kā ziņots, Ventspils tranzītbiznesa kompānijā Ventbunkers vadību atkal pārņēmuši Šveices advokāta Meroni oponenti, liecina Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas SIA Lursoft dati.

Šī ir trešā vadības maiņa kompānijā pēdējā laikā. Meroni piekritēji Ventbunkera vadībā atradās tikai divas dienas - no 2. līdz 4.janvārim, un vakar uzņēmuma vadošajos amatos atkal reģistrēti Meroni oponenti. Uzņēmumu reģistrs konstatējis pārkāpumus akcionāru sapulces, kas tika sasaukta Meroni piekritēju pozīciju nostiprināšanai Ventbunkerā, norisē un atcēlis iepriekš reģistrētās izmaiņas kompānijas vadībā.

Ventbunkera padomes priekšsēdētājs kopš vakardienas atkal ir Berķis, padomes priekšsēdētāja vietnieki - Jānis Junkers un Ovads Aleksejs, bet padomes loceklis - Gatis Klimass. Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs ir Dzintars Kašs, bet valdes locekļi - Valērijs Godunovs, Raimonds Grīniņš un Andrejs Piņkovs.

Uzņēmuma reģistra lēmumā skaidrots, ka izmaiņas veiktas, jo Ventbunkera 26.decembra akcionāru sapulce sasaukta Rīgā, Zvejnieku ielā 5a-10, taču sabiedrības juridiskā adrese ir Ventspilī, Dzintaru ielā 92. Tādējādi 26.decembrī ārkārtas akcionāru sapulce nav sasaukta atbilstoši Komerclikuma noteikumiem.

Tā kā akcionāru sapulce nav sasaukta atbilstoši noteikumiem, ievēlētā padome neesot bijusi tiesīga pieņemt lēmumu par izmaiņām valdes sastāvā. Līdz ar to secināts, ka konkrētajā gadījumā valsts notāram nebija tiesiska pamata izdarīt ierakstu komercreģistrā par izmaiņām Ventbunkera padomes un valdes sastāvā.

Meroni oponenti jau norādījuši, ka ir vērsušies tiesībsargājošajās iestādēs par dokumentu viltošanu un krāpšanu.

Savukārt Šveices advokāta Meroni nometnes pārstāvis Aivars Gobiņš Nozare.lv norādīja, ka Ventspils tiesā 13.decembrī pieņemtais spriedums Yelverton Investments B.V., IAG Industrieanlagen GMBH, SIA IAG un Yelverton Investment B.V. prasību lietā pret Venbunkers par akcionāru sapulces atzīšanu par nenotikušu, nozīmējot, ka vienīgā valde kopš 2010 gada sākuma, kura varētu izsludināt un sasaukt akcionāru sapulci, ir Ventbunkers valde, attiecīgi Meroni padomes ieceltā. "Vairs strīdu nav un nevar būt. Cits nevar sasaukt sapulci," skaidroja Gobiņš. Viņš arī uzsver, ka īstā Ventbunkers akcionāru sapulce 26.decembrī bija izsludināta 27.jūnijā, kad likums vēl atļāva turēt akcionāru sapulces jebkurā vietā. 4.novembrī esot izsūtīti tikai papildu materiāli, līdz ar to sapulce notikusi esot likumīgi.

Uzņēmējs Anrijs Lembergs, lūgts komentēt Ventbunkera vadības maiņu, norādīja, ka to var izskaidrot ar nesaimniecisku Meroni darbību. "Neiešu tik tālu un neteikšu, ka nelikumīga, bet nesaimnieciska Meroni darbība noteikti ir," uzsvēra Anrijs Lembergs.

Plašāk par apstākļiem, kā iepriekš nesamierināmajiem Ventspils tranzītbiznesa kara dalībniekiem izdevies panākt vienošanos nostāties pret Meroni, Anrijs Lembergs nevēlējās izteikties, skaidrojot, ka patlaban atrodas ārpus Latvijas un viņam nav detalizētākas informācijas.

No 2. līdz 4.janvārim Ventbunkera padomes priekšsēdētājs bija Meroni, bet viņa vietnieki - Gobiņš, Diāna Jukna un Arita Linde. Valdē tika iecelti Jānis un un Alvis Hāze, kā arī Mārtiņš Bunka.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses