Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

papildināta - Valdība nolemj aizdot Noguldījumu garantiju fondam 200 miljonus latu

Valdība pirmdien nolēma Noguldījumu garantiju fondam aizdot sākotnēji 200 miljonus latu uz 15 gadiem, lai nodrošinātu izmaksas _Latvijas__ Krājbankas _noguldītājiem.

Kā pēc valdības sēdes teica Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (Vienotība), valdība nolēma, ka no rītdienas tiks sāktas noguldījumu izmaksas un tiks iedarbināts garantiju fonds.

Uz garantēto noguldījumu apjomu līdz 70 000 latu varēs pretendēt privātpersonas, uzņēmumi, kā arī valsts un pašvaldību kapitālsabiedrības.

Valdība lēmusi, ka pašvaldībām iedzīvotāju ienākuma nodokļa maksājumi tiks pārskaitīti uz citu banku kontiem, kā arī četrām pašvaldībām jau piešķirti īstermiņa aizdevumi 670 000 latu apmērā.

Valdība vienojusies, ka valsts aizdevumus trīs mēnešu saimnieciskās darbības apgrozījuma apmērā saņems arī Latvijas Universitāte un Rīgas Tehniskā universitāte, bet Liepājas Olimpiskajam centram vēl jāprecizē nepieciešamais finansējums.

Finanšu ministrs Andris Vilks (Vienotība) gan vēl nevarēja precīzi pateikt, uz kādiem nosacījumiem tiks izsniegts šis Valsts kases aizdevums.

Ministrs apstiprināja, ka aizdevums ietekmēs šā gada valsts budžeta deficīta rādītāju, kas rezultātā var būt lielāks nekā iepriekš prognozētais. Sarunās ar aizdevējiem gan vēl būs jāvienojas, kā tieši budžeta analīzē un uzskaitē tiks ieskaitīts šis izsniegtais aizdevums.

Ministrs uzsvēra, ka vadības rīcībā nav informācija, ka no Latvijas Krājbankas būtu aizplūdis vairāk līdzekļu nekā iepriekš minētie 109 miljoni latu. Bankai esot daudz pietiekami kvalitatīvu aktīvu, tāpēc ar līdzekļu atgūšanu problēmas varētu nerasties.

Tāpat, ņemot vērā izveidojušos situāciju, iespējams, valstij būs arī jāpārskata iepriekš slēgtā vienošanās par atbalstu lidsabiedrībai airBaltic, pieļāva ministrs.

Kā ziņots, Finanšu un kapitāla tirgus komisija pieņēmusi lēmumu, ka Latvijas Krājbanka noguldītājiem valsts garantētās atlīdzības izmaksu nodrošinās banka Citadele.

Naudas izmaksas tiks sāktas otrdien, 29.novembrī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses