Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Sarunas par Hipotēku bankas komercdaļas pārdošanu turpinās; saņemti vairāki labi piedāvājumi

Sarunas par VAS Latvijas Hipotēku un zemes banka komercdaļas pārdošanu ar investoriem tiks turpinātas, šodien pēc Ministru kabineta sēdes sacīja Finanšu ministrijas valsts sekretāre Sanita Bajāre.

Valdības piesaistītais konsultants SEB Enskilda pārstāvis Mārtiņš Krūtainis informēja, ka, pēc konsultanta vērtējuma, saņemtie investoru piedāvājumi ir labi un bankas pārdošanas process jāturpina. Interese esot par visām sešām bankas komercdaļas paketēm, par atsevišķām no tām ir vērojama piedāvājumu konkurence.

Patlaban gan sīkāk netiek konkretizēts, cik daudz pieteikumi saņemti un kādus reģionus pārstāv potenciālie investori.

Mērķis esot nepieciešamos pārdošanas līgumus parakstīt līdz martam, tomēr process varētu ievilkties arī līdz augustam, prognozēja Krūtainis, skaidrojot, ka tagad valdības piesaistītais konsultants uzsāks jau konkrētas sarunas par komercdaļas pārdošanas līguma nosacījumiem.

SEB Enskilda pērnā gada nogalē atzina, ka ir uzrunājis vairāk nekā 100 investorus par Hipotēku bankas komercdaļu iegādi. Bankas komercdaļa tiks pārdota, sadalot to sešās paketēs. Pēc Krūtaiņa iepriekš teiktā, interese ir par visām sešām paketēm, taču viņš nekonkretizēja, par kuru interese ir lielāka, par kuru - mazāka. Pirkt gribētāji ir pārsvarā no Latvijas un gan no banku, gan ne banku sektora.

Valdība pērn 1. novembrī panāca vienošanos par Hipotēku bankas komercdaļas pārdošanas stratēģiju.

Bankas komercdaļa tiks pārdota, sadalot to sešās paketēs. Tiks pārdoti gan aktīvi, gan saistības. Paketes veidotas, lai būtu maksimāli interesantas investoriem un varētu saņemt labāko cenas piedāvājumu.

Sešas paketes veido Hipotēku bankas meitasuzņēmumi HipoNIA, Hipolīzings, Hipo fondi, aktīvi, kas varētu interesēt uz mazajiem un vidējiem uzņēmumiem orientējošās universālās bankas, aktīvi, kas varētu interesēt uz lielākiem klientiem orientējošās bankas, kā arī aktīvi, kas varētu interesēt investorus, kas orientējas uz nekustamo īpašumu.

Ja par kādiem aktīviem netiks saņemta apmierinoša cena, pastāv iespēja tos nepārdot, bet gan pārnest uz Privatizācijas aģentūru, paturot valsts īpašumā. Taču netiekot vērtēta iespēja kādu no daļām nepiedāvāt tirgū, iepriekš teica Krūtainis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses