Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

SM nākamā gada budžetā prasa papildu 64,7 miljonus latu - galvenokārt ceļiem

Satiksmes ministrija (SM) bija iesniegusi papildu finansējuma pieprasījumu 2013.gada budžeta projektam 64,7 miljonu latu apmērā - galvenokārt autoceļiem un sabiedriskajam transportam, informē ministrijā.

Papildu līdzekļi pieprasīti arī Latvijas Pastam - zaudējumu kompensācijai par preses piegādi laukos.

Tāpat papildu līdzekļi nepieciešami eiro ieviešanas projekta ietvaros Latvijas Pastam, ārkārtas elektronisko sakaru tīkla izveidei, kā arī interneta vēlēšanu sistēmas izveidei un iemaksām Ziemeļu dimensijas Transporta un loģistikas partnerības fondā.

Kā ziņots, nākamā gada budžetā papildus bāzei varēs sadalīt 81,2 miljonus latu.

Savukārt ministriju pieprasījumi papildu tēriņiem ir vairākas reizes lielāki nekā papildu pieejamā summa, pēc valdības sēdes šonedēļ žurnālistiem sacīja finanšu ministrs Andris Vilks (Vienotība). Pēc viņa teiktā, ministriju pieprasījumi pārsniedz 300 miljonus latu.

Ministrijas aicinātas vēlreiz izvērtēt savus papildu pieprasījumus, ņemot vērā budžeta iespējas. Pēc premjera Valda Dombrovska (Vienotība) teiktā, mērķis ir panākt vienošanos par nākamgad papildus finansējamajiem pasākumiem līdz 16.augustam.

Finanšu ministrijā informē, ka pēc trešdienas Ministru kabineta sēdē pieņemtajiem valdības lēmumiem fiskālā telpa valsts budžetā patlaban ir 81,2 miljoni latu 2013.gadā, 110,3 miljoni latu - 2014.gadā un 82,2 miljoni latu - 2015.gadā.

Dombrovskis stāstīja, ka papildu fiskālā telpa, kas ir pieejama valdības konceptuāli atbalstītiem lēmumiem un ministriju papildu priekšlikumiem, ir 60,9 miljoni latu, bet valdība sagatavos priekšlikumus grozījumiem likumā, aicinot nepārskatīt spēkā esošo transportlīdzekļu nodokļu iekasēšanas kārtību, kas samazinātu budžeta ieņēmumus par 20,3 miljoniem latu. Tādējādi kopējā fiskālā telpa ir apmēram 81 miljons latu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses