Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Valsts kontrole RSU konstatējusi nepilnības darba samaksas jautājumos

Rīgas Stradiņa universitāte (RSU) darba attiecībās nav ievērojusi normatīvo aktu prasības - mēnešalgas noteikšanā nav ievēroti amatu grupām noteiktie apmēri un par pienākumu izpildi normālā darba laikā - astoņās stundās - izmaksāta atlīdzība par 1,50 un vairāk slodzēm, secinājusi Valsts kontrole.

Konstatēts arī, ka RSU darbiniekiem ir izmaksāta papildu atlīdzība par citiem pienākumiem līdz pat 239,4 stundām mēnesī, kā arī darbiniekiem uz uzņēmumu līgumu pamata ir izmaksāta samaksa par stundām, kas pārsniedz diennakts stundu skaitu mēnesī.

Valsts kontrole arī secinājusi, ka RSU nav nodrošinājusi, ka līdz 2008.gadam studijas sākušie ārvalstu studenti maksā studiju maksu RSU un ka RSU saņem šo samaksu pilnībā.

Atbilstoši sadarbības līgumam ar SIA "Akadēmiskās izglītības fonds" RSU daļu no veiktās mācību maksas nepamatoti ir klasificējusi kā ziedojumu šim fondam, secinājusi Valsts kontrole.

Valsts kontroliere Inguna Sudraba norādīja, ka studentiem jāmaksā mācību maksa, nevis ziedojumi. Tādējādi šīs maksas klasificēšana par ziedojumiem ir nelikumīga, informēja valsts kontroliere.

Atbilstoši sadarbības līgumam fonda rīcībā paliek arī ārvalstu studentu veiktie maksājumi RSU noteiktajā apmērā par dokumentu, kuri iesniegti pēc konkursa, reģistrēšanu.

Par revīzijā konstatēto RSU sadarbību ar "Akadēmiskās izglītības fondu" Valsts kontrole ir informējusi ģenerālprokuroru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses