Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Ventbunkers vadība: Meroni 2010. un 2011. gadā pasliktinājis uzņēmuma darbību

2010. un 2011.gadā, kad kontroli pār Latvijas tranzītbiznesa uzņēmumu AS Ventbunkers "ar nelikumīgām metodēm" bija pārņēmis Šveices advokāts Rudolfs Meroni, pasliktinājušies dažādi uzņēmuma rādītāji, liecina  uzņēmuma vadības apkopotie uzņēmuma darbības rezultāti.

"Vērtējot 2010. gada rezultātus, jāņem vērā, ka sadarbības līgumi 2010. gadam tika slēgti 2009. gada beigās - laikā, kad uzņēmumu kontrolēja tā īpašnieku iecelti pārstāvji. Viens no būtiskākajiem Ventbunkers darbības veidiem ir mazuta pārkraušana, kas veido lielu īpatsvaru uzņēmuma apgrozījumā un  2010.gadā, sadarbojoties ar Litasco, Ventbunkers pārkrāva 2.57 miljonus tonnas mazuta, kopumā no mazuta pārkraušanas gūstot 27,1 miljonu latu lielus ieņēmumus, kas ir salīdzinoši labs rādītājs arī uz iepriekšējo gadu fona," norāda Ventbunkers valdes priekšsēdētājs Dzintars Kašs.

Viņš atzīmē, ka jau gadu vēlāk - 2011. gadā, kad tika sarautas attiecības ar Litasco, uz mirkli paralizējot visu tranzīta kustību Ventspils virzienā, uzņēmuma mazuta pārkraušanas apjomi samazinājās par 52% un visā 2011. gada laikā tika pārkrauti tikai 1,23 miljoni tonnu mazuta. Līdz ar to ļoti strauji samazinājās  arī attiecīgi ieņēmumi no mazuta pārkraušanas un tie 2011.gadā bija tikai 16 miljoni latu. Gada laikā mazuta pārkraušanas ieņēmumu kritums sasniedza 41%.

"Apkopojot  kopējos uzņēmuma darbības rezultātus, secināms, ka ja 2010.gadā kopējais uzņēmuma apgrozījums bija 41,1 miljons latu, tad 2011.gadā, neskatoties uz labvēlīgo situāciju tirgos, uzņēmuma kopējais apgrozījums samazinājās līdz 34,4 miljoniem latu, jeb par 16%. Bez mazuta pārkraušanas ieņēmumiem, kopējā apgrozījuma samazinājumu veicināja Ventbunkers nelabvēlīgs tarifu samazinājums arī gaišo naftas produktu pārkraušanas līgumā," skaidro uzņēmuma pārstāvis.

Sekojoši analizējot uzņēmuma peļņas rādītājus, uzņēmuma vadība secinājusi, ka tie 2011.gadā  piedzīvoja ievērojamu samazinājumu. Ja 2010.gada uzņēmuma neto peļņa bija 5,3 miljoni latu, tad 2011.gadā peļņas samazinājums bija par aptuveni 90%  sasniedzot 0,44 miljonus latu.

Kā norāda Dz. Kašs, pamazām uzņēmuma vadība stabilizē stāvokli uzņēmumā un ir atjaunojusi sadarbību ar Litasco, kas iepriekšējās vadības neprofesionālās darbības rezultātā tika pārtraukta. Uzņēmuma apkopotā informācija liecina, ka šā gada pirmajos četros mēnešos, salīdzinot ar 2011. gadu, uzņēmuma pārkraušanas apjomus ir izdevies palielināt par 32%, tajā skaitā atsevišķi mazuta pārkraušanas apjomu par aptuveni 90%, un jau šobrīd varot prognozēt, ka Ventbunkers 2012.gadā sasniegs  būtiski veiksmīgākus finanšu rādītājus nekā 2011. gadā. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses