Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Atkal vienlaikus notikušas divas Ventbunkera akcionāru sapulces

Šodien Ventspilī atkal notikušas divas Ventbunkera akcionāru sapulces. Ventspilī, Dzintaru ielā 41, notikusi AS Ventbunkers akcionāru sapulce un par uzņēmumu padomes priekšsēdētāju iecelts Šveices advokāts Rūdolfs Meroni, savukārt Ventspilī, Dzintaru ielā 92, notikušajā akcionāru sapulcē par padomes priekšsēdētāju ievēlēts viņa oponents - ietekmīgais uzņēmējs Olafs Berķis, informēja pušu pārstāvji.

Meroni nometnes pārstāvji norāda, ka advokāts rīkojas valsts interesēs, pārvaldot vairākumu Ventbunkera akciju, un uzņēmuma akcionāru sapulces dokumenti esot nosūtīti Uzņēmumu reģistram.

"Jebkādi citi paziņojumi medijiem par Ventbunkera akcionāru sapulci, ar kuras lēmumu par uzņēmuma padomes priekšsēdētāju būtu iecelts Olafs Berķis, ir nepatiesi un melīgi. Berķis ir uzskatāms tikai un vienīgi par pašpasludinātu uzņēmuma Ventbunkers padomes priekšsēdi, kurš šajā amatā tiek ielikts prettiesiskās kaktu sapulcēs jeb ar savām interesēm saistītu advokātu un personu saietos," skaidro Meroni pārstāvji.

Meroni nometnes rīkotajā Ventbunkera sapulcē bijuši pārstāvēti un piedalījās 71,38% akciju īpašnieki. Līdz ar Ventbunkers akcionāru sapulces lēmumu uzņēmuma padomē tika ievēlēts Meroni, Aivars Gobiņš, Gints Laiviņš-Laivenieks, Arita Linde, Diāna Jukna un Tatjana Berdnikova. Ventbunkera akcionāru apstiprinātā padome iecēla arī jaunu uzņēmuma valdi, par tās priekšsēdētāju apstiprināts Deivids Anstis, bet par valdes locekļiem - Alvis Hāze, Jānis Hāze un Aivis Landmanis.

Meroni oponentu pārstāvis Mārcis Krastiņš informē, ka Ventbunkera padomē turpinās darboties Berķis, padomes priekšsēdētāja vietnieki Jānis Junkers un Aleksejs Ovods, kā arī Gatis Klimass un Genadijs Ševcovs.

Krastiņš norāda, ka uz Ventbunkera valdes norādīto akcionāru sapulces norises vietu Šveices advokāta pārstāvji nebija ieradušies. Kopumā akcionāru sapulcē tika pārstāvēti 57,413% akcionāru. Šodienas uzņēmuma akcionāru sapulcē lemtais tiks nekavējoties iesniegts reģistrēšanai Uzņēmumu reģistrā.

Kā ziņots, Uzņēmuma reģistrs nav reģistrējis izmaiņas Ventbunkera padomē pēc tam, kad 23. martā Ventspilī tika sasauktas divas AS Ventbunkers akcionāru sapulces. Vienā sapulcē par padomes priekšsēdētāju atkārtoti tika ievēlēts uzņēmuma līdzīpašnieks Berķis, bet otrā - Meroni.

Valsts notāre Rita Ļebedeva, izskatot abu Ventbunkera akcionāru sapulču dokumentus, secinājusi, ka reģistra rīcībā ir dokumenti, kas satur pretrunīgu informāciju par ieceltajiem sabiedrības padomes locekļiem.

Notāre nolēma atlikt izmaiņu reģistrēšanu komercreģistrā, kā arī noteica termiņu trūkumu novēršanai līdz šā gada 25.maijam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses