Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Paula stradiņa slimnīcas profesori lūdz atbalstīt jaunās slimnīcas celtniecību

Paula Stradiņa slimnīcas profesori parakstījuši kopīgu vēstuli, kas adresēta personīgi Latvijas inteliģences pārstāvjiem, Valsts vadītājiem un vadošajām amatpersonām, kā arī Paula Stradiņa slimnīcas valdei ar lūgumu atbalstīt jaunās slimnīcas celniecību.

Uz vēstuli atsaucies un atbalstu piekritis sniegt akadēmiķis Jānis Stradiņš. Jaunās slimnīcas celtniecības ideju atbalstīt piekrituši tiesībsargājošo iestāžu vadītāji, augtsa ranga kultūras darbinieki un politiķi.

Jaunās Stradiņa slimnīcas celtniecības atbalsta grupas vēstule:

"Paula Stradiņa Klīniskā universitātes slimnīca izceļas ar stiprām, gadsimta garumā izkoptām tradīcijām, kas cieši savijas ar vismodernāko medicīnu, pacientu aprūpi, izglītību un zinātni. Stradiņa slimnīca ir Latvijas medicīnas vēsture un nākotne.

Tā ir fiziska un garīga telpa ar simbolisku nozīmi, ap kuru pulcējas Latvijas viedākās galvas un talantīgākās rokas, kam stāvēšana uz vietas nozīmē kāpšanos atpakaļ. Stradiņu vēsturiskie panākumi un pasaules līmeņa sasniegumi mūsdienās ir tie, kas iedvesmo jauno paaudzi pievērsties medicīnai un lepoties ar savu profesiju.

Nav par skaļu teikts: Paula Stradiņa Klīniskā universitātes slimnīca ir Latvijas nacionālā bagātība!

Laikā, kad Latvijas medicīnas sistēmas attīstība stāv uz lielu dinamisku pārmaiņu sliekšņa, dažkārt ir saklausāmas šaubas un nedrošība par grūtībām jaunās Stradiņa slimnīcas celtniecībā. Vai vispār Jauno Slimnīcu vajag?

Ņemot vērā Stradiņa slimnīcas nacionālo vērtību, mēs, Jaunās Stradiņa slimnīcas celtniecības atbalsta grupa, sakām - vajag!

Tuvākajā laikā plānots dibināt Jaunās Stradiņa slimnīcas celtniecības atbalsta biedrību, kas, sadarbojoties ar Latvijas tautu, Latvijas Republikas Saeimu, LR Ministru kabinetu, LR Veselības ministriju, Stradiņa slimnīcas vadību un sabiedriskām organizācijām, palīdzētu atbildīgajām institūcijām realizēt iesākto, kā arī nodrošināt sabiedrībai saprotamu un caurskatāmu slimnīcas celtniecību.

Tāpēc aicinām Jūs personīgi, ar savu autoritāti atbalstot biedrības idejas, piedalīties jaunās Stradiņa slimnīcas celtniecībā, savas ietekmes robežās popularizēt šo mērķi un darīt visu, lai palīdzētu slimnīcai tapt.

2010. gada 10. februārī ieliktais jaunās slimnīcas pamatakmens bija solis pretī tam, lai Latvijas Valsts, sagaidot savu 100. gadadienu, lepotos ar iespēju saviem pilsoņiem sniegt veselību jaunuzceltā slimnīcā!"

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses