Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Ventbunkerā un Latvijas naftas tranzītā katrā šodien notikušas divas paralēlas akcionāru sapulces

Šodien gan uzņēmumā Ventbunkers, gan uzņēmumā Latvijas Naftas tranzīts (LNT) notikušas divas akcionāru sapulces, kurās katram uzņēmumam ievēlētas divas dažādas padomes.

Vienā no LNT akcionāru sapulcēm par padomes priekšsēdētāju ievēlēts Mārtiņš Kvēps, bet otrā - Šveices advokāts Rūdolfs Meroni.

Sapulcē, kurā par padomes priekšsēdētāju izvēlēts Kvēps, piedalījušies akcionāri, kas pārstāv 99,99% LNT akciju, savukārt otrā sapulcē - 62,48%.

Kvēpa vadītajā LNT padomē ievēlēti arī Raimonds Grīniņš, Dzintars Kašs, Hardija Vaivade un Ivars Bērziņš, bet Meroni vadītajā padomē ievēlēti Aivars Gobiņš, Arita Linde un Gints Laiviņš-Laivenieks.

Savukārt šodien notikušajās divās Ventbunkera akcionāru sapulcēs par padomes priekšsēdētāju ievēlēts uzņēmuma līdzīpašnieks Olafs Berķis, bet attiecīgi otrā - Meroni.

Sapulcē, kas par padomes priekšsēdētāju izvēlējās Berķi, piedalījušies 57% akcionāru, savukārt otrā sapulcē - 71,3%. Identiska situācija bija arī pirms mēneša.

Berķa vadītajā Ventbunkera padomē ievēlēts arī Jānis Junkers, Aleksejs Ovods, Gatis Klimass un Genadijs Ševcovs, bet savukārt Meroni vadītajā padomē ievēlēts Aivars Gobiņš, Gints Laiviņš Laivenieks, Arita Linde un Diāna Jukna. Jaunā Meroni vadītā padome esot iecēlusi arī jaunu valdi. Deivids Anstis tika ievēlēts par valdes priekšsēdētāju, bet Alvis Hāze, Jānis Hāze, Aivis Landmanis par valdes locekļiem.

Domstarpības starp Ventspils tranzītbiznesa kompānijas Ventbunkers akcionāriem rit jau daudzu gadu garumā, taču ap gadu miju cīņa atkal saasinājās. Dažu dienu laikā vairākas reizes mainījās uzņēmuma padome un valde. Ap gadu miju kā Ventbunkera padomes priekšsēdētāju tika reģistrēts Berķis.

Meroni un viņa partneriem izdevās nonākt Ventbunkera vadībā tikai uz divām dienām - no 2.janvāra līdz 4.janvārim, kad uzņēmuma vadošajos amatos atkal tika reģistrēti Meroni oponenti.

Ventbunkera pārstāvis Aivars Gobiņš, kurš pārstāv Meroni intereses, toreiz norādīja, ka Mārtiņa Kvēpa juristu firma bija iesniegusi Uzņēmumu reģistrā viltotus dokumentus par akcionāru sapulci, kas nekad neesot sasaukta un līdz ar to arī nav notikusi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses