Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Viļuma sašutusi par VID jaunās ēkas celtniecību

Valdo biroju kompleksa vadītāja Diāna Viļuma kā absurdu vērtē valsts līdzekļu tērēšanu VID jaunās ēkas celtniecībai, kura 27.martā tika aizsākta ar simboliska pamatakmens iemūrēšanu Mežaparkā, Talejas ielā 1.

"Rīgā ir ļoti daudz pustukšu biroju kompleksu, savukārt par izīrētajām telpām no nomniekiem bieži vien iekasē tikai tik daudz, lai nosegtu komunālos maksājumus. Tāpēc liekas nejēdzīgi, ka no valsts budžeta tiek finansēta objekta izbūve, nevis tiek meklēts risinājumus starp to, kas tirgū jau ir pieejams pārpārēm," satraukusies Diāna Viļuma.

"Par laimi, mums šobrīd sokas salīdzinoši labi, jo 90% no mūsu biroja kompleksa telpām ir iznomātas. Taču ja vispāpkārt nekustamā īpašuma tirgus tiks grauts, tas ilgtermiņā nevar mūs neietekmēt," skaidro "Valdo" biroju kompleksa vadītāja.

"Līdz ar VID jaunās ēkas nodošanu ekspluatācijā, aizsāksies ķēdes reakcija, kuras rezultātā ļoti smagi tiks ietekmēta daudzu biroju centru darbība un pat apdraudēta to eksistence. VID taču atbrīvos biroju telpas 14 vietās. Lai biroju ēkās, kurās līdz šim atradas VID struktūrvienības, piesaistītu jaunus nomniekus, kuru jau tā trūkst, telpas visticamāk tiks izīrētas par dempinga cenām. Savukārt citiem biroju kompleksiem, lai noturētu savus esošos klientus, nāksies vēl būtiskāk samazināt telpu īres cenu, tādējādi apgrūtinot savu darbību," prognozē Diāna Viļuma.

Diāna Viļuma noliedz, ka iespējamais biroja nomas cenu kritums varētu īstermiņā pozitīvi ietekmēt biznesa vidi. "Jā, uzņēmumiem tagad ir vieglāk izdzīvot, jo par biroju nomu ir jāmaksā ievērojami mazāk. Tai pat laikā tie paši īrnieki vēlas saglabāt arī noteiktu komforta līmeni, tai skaitā telpu atjaunošanu, apkopi, drošību, bet gadījumā kad nomas maksa ir vien tik liela, lai segtu tūlītējās izmaksas, tad attīstībai naudas nepietiek," skaidro D. Viļuma.

"Ar šādiem nepārdomātiem lēmumiem, par kādu noteikti dēvēju VID jaunās ēkas būvniecību uzsākšanu, tirgus atkopšanās ne tikai netiek veicināta, bet gluži pretēji - vēl būtiskāk pasliktināta," nožēlu pauž Diāna Viļuma.

Diāna Viļuma nenoliedz, ka lielu projektu attīstīšana krīzes laikā ir ļoti vērtīga lieta, taču norāda, ka jārealizē tādi, kas ir patiesi nepieciešami. "Valsts finansējuma piešķiršana tādu objektu būvniecībai, kādu pilsētā ir ļoti daudz, ir neprāts, jo īpaši krīzes laikā. Tā vietā līdzekļus vajadzētu novirzīt svarīgākām lietām, piemēram, skolu atjaunošanai, bērnudārzu celšanai vai ceļu izbūvei," aicina Diāna Viļuma.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses