Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Itālijā atklāj vairāk nekā miljonu "spoku māju"

Aizvadītajā gadā Itālijas varasiestādes atklājušas vairāk nekā miljonu nereģistrētu un nelegāli uzceltu ēku. Varasiestādes jau norādījušas, ka šis atklājums papildinās valsts kasi par 472 miljoniem eiro, raksta Db.lv atsaucoties uz AFP.

Itālijas nodokļu iekasētāji uzsākuši operāciju, kuras ietvaros «jāreģistrē ēkas, kas nekad nav bijušas oficiāli reģistrētas [un ir] pazīstamas kā spoku mājas», norādījusi valsts Finanšu ministrija. Līdz šim kopumā atklāts 1,082 miljoni šādu ēku.

Nereģistrētās ēkas izdevies salīdziot satelītuzņēmumus ar oficiālo zemes reģistru. Lielākā daļa nelegālo ēku atradās Itālijas dienvidu daļā un tādu pilsētu kā Neapole, Kozenca un Salerno apkaimē.

Daļa no šīm ēkām ir bezsaimnieka, dažas pat vēstures pieminekļi, kurus neviens nav izmantojis gadiem. Tomēr liela daļa tiek izmantotas dzīvošanai vai komerciāliem mērķiem.

Itālijas premjerea Mario Monti valdība uzsākusi plašu nodokļu nemaksāšanas apturēšanas kampaņu, lai iegūtu ienākumus, kuri palīdzētu cīnīties ar parādu kalnu 1,9 triljonu eiro apmērā.

Aprēķināts, ka nodokļu nemaksāšanas dēļ Itālija katru gadu zaudē 150 miljardus eiro. Itālijas varasiestādes norāda, ka aizvadītajā gadā tām izdevies no nodokļu nemaksātājiem iegūt 12 miljardus eiro.

Roma plāno atcelt pašlaik spēkā esošo atbrīvojumu no nekustāmā īpašuma nodokļa maksāšanas Itālijas katoļu baznīcai. Itālijas katoļu baznīcas īpašumā ir aptuveni 110 tūkstoši īpašumu, kuru kopējā vērtība tiek lēsta 9 miljardu eiro apmērā. Īpašumu vidū ir gan iepirkšanās centri, gan dzīvojamās ēkas.

Itālija plāno atcelt atbrīvojumu no nodokļa maksāšanas tikai tām baznīcai piederošajām ēkām, kas nav saistītas ar reliģiju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses