Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Gavrilovs pārdevis 11,3% "Grindeks" akciju Krievijas "Farmstandart"

Krievijas _Farmstandart _nopircis 11,3% Latvijas zāļu ražotāja _Grindeks _balsstiesīgo akciju, liecina paziņojums NASDAQ OMQ Rīga. Vitālijs Gavrilovs, kurš līdz šim ar 11,3% Grindeks akciju bija viens no lielākajiem kompānijas akcionāriem, biznesa portālam Nozare.lv apstiprinājis, ka savas akcijas pārdevis šai kompānijai, taču plašākus komentārus par darījumu viņš atteicies sniegt.

Pārējie Grindeks akcionāri, kas paziņojuši par nozīmīgas līdzdalības iegūšanu virs 5%, ir Kirovs Lipmans - 33,29%, Anna Lipmane - 16,69%, Skandinavska Enskilda Banken - 9,93% un Swedbank - 7,24%, ziņo Nozare.lv.

Grindeks valdes priekšsēdētājs Jānis Romanovskis norāda, ka Farmstandart ir Krievijas farmācijas flagmanis un kopš 2008.gada - viens no Grindeks nozīmīgākajiem sadarbības partneriem, kas Krievijā virza un pārdod oriģinālproduktu Mildronāts. Viņaprāt, tas, ka šis Krievijas farmaceitiskais uzņēmums ir kļuvis par vienu no lielākajiem Grindeks akcionāriem, nostiprinās Latvijas ražotāja pozīcijas Krievijā un pavērs uzņēmumam jaunas attīstības iespējas.

Savukārt Farmstandarts ģenerāldirektors Igors Krilovs norāda, ka šis lēmums ir pārdomāts un loģisks, un tas balstās abpusēji izdevīgā abu kompāniju sadarbībā. 

Krievijas kompānija atgādina, ka 2008.gada janvārī tika parakstītā vienošanās starp Farmstandart un Grindeks par ilgtermiņa sadarbību Mildronāta pārdošanu un mārketinga pasākumiem Krievijas teritorijā. Sadarbības laikā Mildronāta pārdošanas apjoms pārsniedzis 70 miljonus dolāru. Šogad, izmantojot Farmstandarts-Ufavita jaudas, iecerēts uzsākt Mildronāta ampulu ražošanu.

(papildinātas pirmās divas rindkopas)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ūdens konflikti Eiropā

Sašutumu izsauc Eiropas Komisijas vilcināšanās pieņemt Ūdens iniciatīvu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses