Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Lipmans par "Grindeks" akcionāriem: ar krieviem jābūt piesardzīgiem

Galvenais farmācijas uzņēmuma _Grindeks _akcionārs Kirovs Lipmans ir sarūgtināts par bijušā partnera Vitālija Gavrilova rīcību ne tikai tādēļ, ka viņš savus 11% akciju pārdeva K. Lipmanam aiz muguras, bet arī tāpēc, ka šīs daļas nonākušas tieši Krievijas uzņēmuma _Farmstandart _rokās, piektdien žurnālā Lietišķā Diena/Dienas Bizness publicētajā intervijā  saka K. Lipmans.

“Es visu laiku esmu brīdinājis – ar šo uzņēmumu jābūt ļoti piesardzīgiem. Viņi priekš mums ražo produkciju savā rūpnīcā, tas ir ļoti labi, bet mēs nedrīkstam būt no viņiem atkarīgi. Vienreiz jau esam pieļāvuši kļūdu, kad mūsu zāles ražoja Krievijas Soteks,” uzsver K. Lipmans, pēc kura teiktā, Krievijas farmācijas ražotnes vēl neatbilst Eiropas kvalitātes prasībām.

K. Lipmans arī stāsta par situāciju Liepājas metalurgā, kurā viņām ap 20% akciju. Kā apgalvo uzņēmējs, par to, ka valsts gatavojas izsniegt kompānijai valsts garantiju 60 miljonu latu lielam kredītam, viņš nemaz nebija informēts un notikušo viņš vērtē kā “aizdomīgo”. “Ar mani neviens nav runājis, un tas ir absurds – kā var dot garantiju uzņēmumam uz tik milzīgu un neapspriest to ar vienu no vadošiem akcionāriem?” neizpratnē ir K. Lipmans. Un turpina: “Man šķiet aizdomīgi, ka mūsu finanšu ministrs ar tādu dedzību mēģināja panākt vienpersoniskās paraksta tiesības garantijām līdz 200 miljoniem latu. Kāpēc to nevar apspriest valdībā?”

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ūdens konflikti Eiropā

Sašutumu izsauc Eiropas Komisijas vilcināšanās pieņemt Ūdens iniciatīvu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses