Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 8. jūlijs
Adele, Antra, Ada

Fliks: airBaltic ievērojami samazinās lidojumu skaitu

Latvijas nacionālā lidsabiedrība airBaltic plāno samazināt lidojumu skaitu par 726 lidojumiem novembrī un par 723 lidojumiem decembrī salīdzinājumā ar 2010.gadu, jo netiek pieņemts lēmums par pamatkapitālu, trešdien paziņoja aviokompānijas prezidents un izpilddirektors Bertolts Fliks.

B.Fliks informēja, ka 2012.gadā airBaltic plāno 45 517 lidojumus, kas ir par 9400 lidojumiem mazāk nekā šogad. "Tas nozīmē, ka vidēji airBaltic 2012.gadā starptautiskajā lidostā Rīga izpildīs par 25 lidojumiem dienā mazāk nekā 2011.gadā. Šis samazinājums ir tieši saistīts ar lēmumu par pamatkapitālu novilcināšanu,” uzsvēra lidsabiedrības prezidents.

Viņš arī politiķiem pārmeta "histēriski pārspīlētu reakciju" saistībā ar airBaltic atceltajiem reisiem šonedēļ.

"Histēriski pārspīlētā reakcijas no ierēdņu un politiķu puses liecina, ka lēmuma nepieņēmēji patiesībā sāk bažīties, ka viņu bezdarbība jau sāk iespaidot lidsabiedrības operatīvo darbību. Tas liecina par dziļu neizpratni par avioindustriju, tās funkcionēšanas mehānismu un drošības garantēšanas procedūrām," savā paziņojumā norādīja B.Fliks.

Viņš uzsvēra, ka otrdien atceltie lidojumi ir ļoti neliela daļa no šogad plānotajiem 55 000 lidojumu.

Aviokompānijas prezidents, atsaucoties uz premjera Valda Dombrovska (Vienotība) apgalvojumu, ka B.Fliks rīkojas destruktīvi, atceļot airBaltic lidojumus, skaidroja, ka "airBaltic ir nepieciešams kapitāls, lai attīstītos vai saglabātu esošās operācijas".

"Valdība lēmumu par kapitāla palielināšanu ir vilcinājusi kopš šī gada marta, un nevēlēšanās vienoties ar privāto akcionāru ir acīmredzama. Valdības algotie konsultanti Prudentia nevarēja vienoties ar privāto akcionāru, jo Prudentia pēdējo divu nedēļu laikā nav tikusies, kontaktējusies vai komunicējusi ar Baltijas aviācijas sistēmas citā veidā,” uzskata B.Fliks.

Šo iemeslu dēļ B.Fliks nolēmis samazināt lidojumu skaitu.

Jau ziņots, pirmdien un otrdien airBaltic atcēla 18 reisus.

Kā vēstīts, Satiksmes ministriju nav apmierinājis lidsabiedrības vadības skaidrojums par atceltajiem reisiem, ministrija pieprasījusi airBaltic papildu informāciju.

Kā ziņots, valdība otrdien pēc vairāku stundu debatēm tā arī nepieņēma lēmumu, kā rīkoties ar problēmās nonākušo airBaltic, lēmuma pieņemšanu atliekot uz nākamās nedēļas sēdi 20.septembrī - pēc 11.Saeimas ārkārtas vēlēšanām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses