Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

IUB vadītāja amatam virza biroja darbinieci Daci Gaili

Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) vadītāja amatam šodien nolemts virzīt līdzšinējo biroja vadītāja pienākumu izpildītāju Daci Gaili.

Kā aģentūru LETA informēja Finanšu ministrijā (FM), šādu lēmumu šodien pieņēmusi finanšu ministra Andra Vilka (Vienotība) vadītā konkursa atlases komisija.

Gaile ir ieguvusi sociālo zinātņu maģistra grādu ekonomikā, kā arī bakalaura grādu vadības zinātnē Rīgas Tehniskajā universitātē.

Gaile strādā IUB no 2002.gada janvāra, proti, no biroja dibināšanas, vispirms Metodoloģijas departamenta vietnieces, vēlāk direktores amatā, nodrošinot metodoloģisko atbalstu iepirkumu veicējiem un piegādātājiem, gatavojot priekšlikumus tiesību aktu grozījumiem, sadarbojoties ar Eiropas Savienības (ES) institūcijām un nodrošinot biroja darbības plānošanu.

Gailes darbība desmit gadu laikā IUB ir bijusi tieši saistīta ar iepirkumu sistēmas attīstību un pilnveidošanu, apzinot un analizējoties ES publiskā iepirkumu attīstības tendences.

Gaile arī guvusi pieredzi, strādājot FM, kā arī AS "Rīgas Starptautiskā autoosta".

No 2010.gada Gaile pasniedz lekciju kursu "Projektu tiesiskais nodrošinājums un piegāžu vadība" Rīgas Starptautiskās ekonomikas un biznesa administrācijas augstskolā maģistra studiju programmā.

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļā noslēdzās IUB vadītāja amata pretendentu izvērtēšanas otrā kārta - intervijas, kurās piedalījies arī finanšu ministrs Vilks. Līdz otrajai kārtai nokļuva seši pretendenti.

Vilks iepriekš bija aicinājis uz IUB vadītāja amatu pieteikties nozares speciālistus, kuriem ir skaidrs redzējums par publiskā iepirkuma regulējumu un uzraudzību Latvijā, kā arī sistēmas pilnveidošanu. "Šis ir ļoti atbildīgs amats, ņemot vērā IUB būtisko lomu sabiedrības kopējo finanšu līdzekļu izlietojuma uzraudzībā, kā arī stiprinot cilvēku uzticību valsts pārvaldei," norādīja Vilks.

Jau ziņots, ka līdzšinējais IUB vadītājs Andrejs Tiknuss amatu pēc paša vēlēšanās atstāja. Līdz jauna IUB vadītāja iecelšanai biroja vadītājas pienākumus pilda Gaile.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses