Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

KNAB: Loginovs un sieva nav slēguši līgumus par ostai piederošo automašīnu izmantošanu

Rīgas brīvostas pārvaldnieks Leonīds Loginovs un viņa sieva Irina Gorbatikova ar ostas pārvaldi nav noslēguši automašīnas nomas līgumus neierobežotai personiskai lietošanai par cenu no 12 līdz 18 latiem, atzinis Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB).

Rīgas Brīvostas pārvalde vērsās KNAB pēc publikācijas portālā "pietiek.com", kurā apgalvots, ka Loginovs un viņa sieva neierobežotā apjomā vizinās ar brīvostas "BMW" džipiem. Portāls publikāciju pamatojis ar tā rīcībā esošu KNAB atzinumu.

Brīvostai sniegtajā atbildē, kas nonākusi aģentūra LETA rīcībā, KNAB noliedz, ka saistībā ar biroja darbinieku veiktajām pārbaudēm būtu sniedzis jebkādu informāciju par tajā konstatētajiem faktiem portālam "pietiek.com".

KNAB atzīmē, ka tā pienākumos neietilpst plašsaziņas līdzekļu publikācijās sniegto ziņu patiesuma pārbaudīšana. Tomēr birojs informē, ka, veicot pārbaudes ostas pārvaldē, nav konstatējis faktus, kas liecinātu, ka Loginovs vai Gorbatikova ar pārvaldi būtu noslēguši tādus līgumus, saskaņā ar kuriem ostas pārvalde viņiem būtu iznomājusi brīvostai piederošas automašīnas neierobežotai personiskai lietošanai par cenu no 12 līdz 18 latiem.

Portāls "pietiek.com" 16.jūlijā ziņoja, ka, pārkāpjot likumu par valsts un pašvaldības mantas izšķērdēšanas novēršanu, brīvostas pārvalde ar 36 saviem darbiniekiem, tostarp pārvaldnieku Loginovu un viņa sievu Gorbatikovu, ir noslēgusi līgumus par automašīnu izmantošanu.

Par zemu cenu - 12 līdz 18 latiem mēnesī - minētajām personām izīrētas brīvostas automašīnas neierobežotai personiskai izmantošanai, vēstīja portāls.

Portāls apgalvoja, ka faktus par brīvostas pārvaldes automašīnu izmantošanu darbinieku personiskām vajadzībām pārbaudē esot konstatējis KNAB, kas pieprasījis papildu informāciju no pārvaldes, lai lemtu par lietvedības sākšanu administratīvā pārkāpuma lietā.

Loginovs jau pēc portāla publikācijas publiski noliedza, ka viņš vai dzīvesbiedre būtu slēguši līgumu par brīvostas pārvaldei piederošo automašīnu izmantošanu privātām vajadzībām. Gorbatikovai ostas automašīnas neesot arī, piemēram, nodotas lietošanā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses