Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

LTA iesniegs priekšlikumus grozījumiem Maksātnespējas likumā

Latvijas Tirgotāju asociācija (LTA) plāno iesniegt priekšlikumus Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijai grozījumiem Maksātnespējas likumā. Tas tiek darīts ar mērķi novērst tādu situāciju, ka pilnībā maksātspējīgs uzņēmums tiek pasludināts par maksātnespējīgu, kā tas bija SIA Palink gadījumā.

"Ir jārada skaidrs un iesaistītajām pusēm paredzams veids, kā noteikt uzņēmuma maksātnespēju. Mēs nevēlamies, lai kādu no asociācijas biedrim skartu tāda problēma, kā SIA Palink, kad pilnībā maksātspējīgs uzņēmums tiek pasludināts par maksātnespējīgu. Bieži ir gadījumi, kad starp uzņēmumu un maksātnespējas pieprasītāju ir saimniecisks strīds par to, vai uzņēmumam vispār šāds parāds ir jāmaksā. Mēs vēlamies, lai Maksātnespējas likumā skaidri tiktu norādīts, ka, rodoties šādiem strīdiem, tiesa nekavējoties pārtrauc jebkādu turpmāku maksātspējas vērtēšanu un liek pusēm radušos strīdu risināt tiesā, parastā kārtībā. Palink gadījumā tiesa neuzmanības dēļ šādu strīdu nekonstatēja un tāpēc atzina maksātnespēju," uzsver Latvijas Tirgotāju asociācijas prezidents Heniriks Danusēvičs.

Viens no priekšlikumiem, ko LTA iesniegs Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijai, būs skaidri un nepārprotami paredzēt uzņēmumam iespēju labprātīgi tiesai uzradīt visus savā rīcībā esošos naudas līdzekļus, lai pierādītu savu spēju samaksāt to parādu, pēc kura tiek pieprasīta maksātnespēja. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses