Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 6. oktobris
Monika, Zilga, Zilgma

Par airBaltic padomes priekšsēdētāju izvēlēta valsts akcionāru pārstāve Glāzniece

Piektdien Latvijas nacionālās lidsabiedrības airBaltic padomes sēdē par tās priekšsēdētāju izvēlēta valsts akcionāru pārstāve Santa Glāzniece, informēja jaunieceltā padomes vadītāja.

Viņa arī informēja, ka par vietnieku iecelts Žans Šarls Korsaks, kurš ir privātā akcionāra Baltijas aviācijas sistēmas (BAS) pārstāvis.

Kā skaidroja Glāzniece, šī ir vienīgā informācija, kas par padomes sēdi atklājama medijiem.

Iepriekš ziņots, ka 3.augustā notika aviokompānijas airBaltic akcionāru sanāksme, kurā tika iecelta jauna kompānijas padome, informēja Satiksmes ministrijā (SM).

SM valsts sekretārs Anrijs Matīss saistībā ar šo lēmumu slavē aviokompānijas privāto akcionāru - BAS: "Apsveicama ir mazākuma akcionāru konstruktīvā rīcība, izvirzot apstiprināšanai padomē savus pārstāvjus."

Turpmāk padomē darbosies līdzšinējie valsts virzītie pārstāvji - Santa Glāzniece, Gints Kiršteins un Raitis Tukāns, kā arī BAS izvirzītie pārstāvji Ilmārs Razumovskis un Žans Šarls Korsaks.

"Jaunievēlētā padome jau tuvākajā laikā sāks darbu pie 2010.gada pārskata izvērtēšanas un pamatkapitāla palielināšanas izvērtējuma," norāda Matīss.

Kā ziņots, iepriekš no padomes bija atkāpušies šodien pārvēlētie BAS pārstāvji - Razumovskis un Korsaks. Toreiz airBaltic valsts kapitāldaļu turētāja - SM - nosūtīja vēstuli airBaltic valdei ar aicinājumu nekavējoties sasaukt akcionāru pilnsapulci, lai nodrošinātu jaunas padomes iecelšanu un kompānijas turpmāku veiksmīgu attīstību.

SM informē, ka pagaidām airBaltic pārskats par 2010.gadu SM nav iesniegts. airBaltic valde ir informējusi ministriju par pārskata sagatavošanas gaitu un to, ka pārskata sagatavošana kavējas, jo valde to skaņo ar auditorkompāniju PricewaterhouseCoopers. Valdes apstiprinātais pārskats ar auditora atzinumu ir jāakceptē padomei. SM bez padomes apstiprinājuma gada pārskatu neakceptēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Eleving Group IPO tuvojas noslēgumam

Otrdien, 8. oktobrī, noslēgsies Latvijā dibinātās finanšu tehnoloģiju uzņēmumu grupas Eleving Group sākotnējais publiskais akciju piedāvājums (IPO). Investori no Baltijas un Vācijas var parakstīties u...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses