Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Pavļuts: Brīvostu pārvaldībā jāstiprina labas pārvaldības prakses

Ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts, Ārvalstu investoru padome Latvijā un tās ieteiktais pārstāvis darbam Rīgas brīvostas valdē Ģirts Greiškalns parakstījuši saprašanās memorandu, skaidri definējot plānotās sadarbības principus, ko puses ievēros pēc Ģ.Greiškalna apstiprināšanas RBO valdes locekļa amatā.

"Ekonomikas ministrijas viena no prioritātēm ir valsts uzņēmumu pārvaldības reforma, iedibinot tajos arī labas korporatīvās pārvaldības praksi. Tomēr šie principi ir attiecināmi arī uz brīvostu pārvaldību un darbību, lai tās darbotos caurskatāmi, efektīvi un ar lielāku ieguvumu visai Latvijas ekonomikai.

Saprašanās memorands ne vien definē un nostiprina šos principus, bet arī nosaka, ka Ģ.Greiškalns kā RBO valdes loceklis pārstāvēs valsts un RBO intereses, nevis kādu konkrētu uzņēmēju organizāciju vai uzņēmumus, darbosies apolitiski, nepieļaus interešu konflikta situācijas, lēmumus pieņems caurskatāmi, profesionāli un godprātīgi, kā arī sadarbosies un sekmēs valsts pārstāvju viedokļu koordināciju.

No Ekonomikas ministrijas pārstāvja RBO valdē sagaidām aktīvu un profesionālu darbu, lai tiktu pilnvērtīgi izmantotas visas iespējas un priekšrocības, ko Latvijai un mūsu ekonomikai var sniegt ostas,” uzsver ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts.

Ekonomikas ministrijas līdzšinējā pārstāvja Rīgas brīvostas valdē Olafa Pulka pilnvaru termiņš beidzās šā gada 8.maijā, tāpēc ekonomikas ministrs aicināja lielākās uzņēmēju organizācijas (Latvijas Darba devēju konfederāciju, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru un Ārvalstu investor padomi Latvijā) ieteikt kandidātu, kas Rīgas brīvostas valdē kā viens no valsts pārstāvjiem varētu pārstāvēt Ekonomikas ministriju.

Kopumā uzņēmēju organizācijas bija ieteikušas astoņus kandidātus, bet pēc Ekonomikas ministrijas nominācijas komisijas vērtējuma un intervijām kā piemērotākais Ekonomikas ministrijas pārstāvis tika izvēlēts Ģ.Greiškalns.

Ministru kabinets par Ģ.Greiškalna apstiprināšanu RBO valdē lems otrdien, 26.jūnijā.

Ģ.Greiškalns absolvējis Rīgas Tehnisko universitāti. Viņam ir inženierzinātņu bakalaura grāds ekonomikā un ekonomista kvalifikācija starptautisko ekonomisko sakaru organizācijas un plānošanas specialitātē, kā arī maģistra grāds starptautisko ekonomisko sakaru vadīšanā.

Kopš 2006. gada Ģ.Greiškalns ir Ārvalstu investoru padomes Latvijā izpilddirektors, kura pienākumos ietilpst pārstāvēt un risināt padomes biedru apzinātus un ar Latvijas uzņēmējdarbības vides un investīciju jomas konkurētspējas uzlabošanu saistītus jautājumus.

Iepriekš Ģ.Greiškalns strādājis Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotās Karalistes vēstniecībā Latvijā, SIA Parekss Brokeru Sistēma, Valsts ieņēmumu dienesta Muitas pārvaldē, kā arī Iekšlietu ministrijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Paaudzes krāj atšķirīgi

Pēdējos gados Baltijas valstīs privātpersonu veiktie investīciju apjomi ir auguši gan ieguldītāju skaita, gan iemaksāto apjomu ziņā. Investīciju jomā paaudžu izvēlēs gan pastāv būtiskas atšķirības.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses