Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Pilsētas galva: Novopolockas eksports uz Latviju pērn pieaudzis par 154%

Novopolockas pilsētas Baltkrievijā vadītāja Nataļja Kočanova norāda, ka sadarbība starp jau 39 Latvijas un Baltkrievijas pašvaldībām nav tikai parakstīti papīrīši, bet to apliecina fakts, ka Latvija ir trešā lielākā Baltkrievijas ekonomiskā partnere, raksta laikraksts Diena.

"Piemēram, mūsu sadraudzības pilsēta ir Ludza - gada laikā mēs viens pie otra esam bijuši tik daudz reižu, ka man tagad grūti pat saskaitīt. Mums ir ļoti labas attiecības ar Ventspili, ar kuru sadraudzības līgumu parakstījām 2008. gadā. Tomēr Ventspils Novopolockai nav jauns partneris - tas ir sens partneris. Mūs jau kādreiz vienoja draudzība - naftasvada draudzība. Šī ekonomiskā sadarbība turpinās arī šodien," norāda N. Kočanova.

Novopolockas eksports uz Latviju pagājušajā gadā palielinājies par 154%. "Pirmām kārtām, protams, tā ir sadarbība, kas izriet no mūsu naftas pārstrādes rūpnīcas Naftan piegādēm pasaules un arī Latvijas tirgiem - tas ir benzīns, dīzeļdegviela, aviācijas degviela, visdažādākie naftas un ķīmiskās rūpniecības produktu veidi, ko ražo šī milzīgā rūpnīca ar 13 tūkstošiem strādājošo, kurai pateicoties ir uzcelta Novopolocka, un rūpnīca Polimir.

Ņemsim vērā, ka Latvija ir trešā lielākā Baltkrievijas ekonomiskā partnere, un vairāk nekā 60% no visām Baltkrievijas kravām, kuras tiek pārvadātas ar jūras transportu, tiek vestas caur Latvijas ostām."

Pilsētas galva gan norāda, ka ekonomiskās sankcijas, kas patlaban ieviestas pret Baltkrieviju nav kaut kas ekonomiski nozīmīgs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses